Hvilke obligasjoner er de sikreste å kjøpe?

Finnes det noen obligasjoner som er sikrere å kjøpe enn andre obligasjoner, og i så fall hvilke obligasjoner er dette?

Hvilke obligasjoner er tryggest?
15. april 2024 av Aksjehandel.net / Obligasjoner

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Generelt sies det at statsobligasjoner er de sikreste obligasjonene, etterfulgt av andre offentlige obligasjoner (for eksempel kommunale obligasjoner), og deretter bedriftsobligasjoner. Det er regelen, men ikke alltid tilfellet i praksis at statsobligasjoner er de tryggeste. En stat kan også gå konkurs.

Store endringer i inflasjon eller rentenivået kan få stor innvirkning også på statsobligasjoner.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond er et utmerket alternativ til den som ønsker å investere i obligasjoner og samtidig oppnå diversifisering og likviditet.