Råvaretrading, råvarehandel og investering i råvarer

Råvarehandel er en investeringsstrategi som innebærer kjøp og salg av råvarer

Råvaretrading, råvarehandel og investering i råvarer
15. april 2024 av Aksjehandel.net / Råvarehandel

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Råvarehandel er en investeringsstrategi som innebærer kjøp og salg av råvarer.

Råvarer er definert som noe som anses å være av verdi, har en kvalitet som er standardisert, og er produsert i store mengder.

Når folk investerer i råvarer, de vanligvis tenker i form av "råvarer" som er ressurser som kan kjøpes for et bredt spekter av bruksområder.

For eksempel er metaller om edle eller ikke-edle, betraktet som en vare og handles på grunnlag av bredt spekter av varer som kan produseres bruke dem som en viktig ingrediens.

Hvem investerer eller trader i råvarer?

Kommersielle foretak - som er involvert i produksjon, bearbeiding eller markedsføring av en vare. I varehandel, kunne både bonden og selskapet for eksempel ITC (et ledende FMCG firma) som anskaffer hvete fra bøndene, betegnes som entiteter.

Investorer - En gruppe investorer som pool pengene sine sammen for å redusere risiko og øke gevinst.

Retail Investorer - Individuell handelsvare tradere som handler på egen regning eller gjennom en vare megler, slik som å dra nytte av prissvingninger.

Hvorfor drive med råvarehandel?

Råvarer er den eneste aktivaklassen som er negativt korrelert til obligasjoner, noe som gjør dem til et viktig verktøy for diversifisering. Generelt sett, er obligasjoner bare minimalt korrelert med aksjer, men varer faktisk har blitt negativt korrelert med både aksjer og obligasjoner historisk. Med andre ord, når aksjer og obligasjoner øker, råvarer en tendens til å avta.

Hvordan trading i råvarer fungerer?

Som et eksempel, hvis du ønsker å dra nytte av stigende gullpriser, er en langt bedre måte å investere i gull via gull futures fra varederivatbørs snarere enn faktisk å gå til markedet og kjøpe det.

Såvidt gull fremtidig handel er bekymret, forplikter du deg tre ting.

1. Kjøp mengden av gull spesifisert i kontrakten.

2. Kjøp den på pris er spesifisert i kontrakten.

3. Kjøp det på utløpet av kontrakten. Dette kan være etter en måned eller mer.

Forutsetninger for råvaretrading

For å kunne drive med råvaretrading, må du først lære om kontrakt spesifikasjoner av hver vare som mandat av utveksling, og selvfølgelig lære mer om trading strategier. Grunnleggende forbli den samme som alle andre investerings-kjøpe lavt og selge høy.

Akkurat som aksjehandel, er traderen pålagt å åpne en trading konto med en megler eller sub-megler; dokumenter etablere adresse og identitet bevis er påkrevd. Mens meglere varierer på de dokumenter som kreves for bevis, de fleste insisterer på et identitetskort som bevis på din identitet, et førerkort eller pass er tilstrekkelig, og fødselsnummer kan i mange tilfelles sladdes om det er ønskelig fra traderens side.

Klikk på banneret til høyre for mer informasjon om hvor du kan handle råvarer og begynne med råvaretrading.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

Trading og spekulasjon i råvarer

Trading og spekulasjon i råvarer

Råvarehandel er ikke noe nytt