Trading og spekulasjon i råvarer

Råvarehandel er ikke noe nytt

Trading og spekulasjon i råvarer
15. april 2024 av Aksjehandel.net / Råvarehandel

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Råvarehandel er ikke noe nytt. Faktisk er det en eldre investeringsform enn aksjemarkedet.

Råvarer har vært omsatt siden oldtiden, og med god grunn. I motsetning til kontanter, er ikke råvarer påvirket av inflasjon, og hele tiden har de holdt sin verdi.

I dag varer handel på ulike futures markedet. En futures marked kan beskrives som en kontinuerlig auksjon marked hvor deltakerne kjøpe eller selge individuelle råvarer, valuta og finansielle instrumenter til en spesifisert pris og et sett leveringsdato i fremtiden.

FORDELER MED RÅVAREHANDEL

Råvarer har to viktige fordeler fremfor aksjemarkedet. Først vare handelsmenn har evnen til å utnytte sine penger. I aksjemarkedet må man investere 50 000 dollar for å eie 50 000 dollar som lager. På den annen side varer tradere kan utnytte det samme 50000 verdt av gull eller noen vare for pennies på dollar. Dernest, i motsetning til en aksje som kan bli verdiløse når som helst, råvarer har materiell verdi, og vil ikke gå konkurs.

Hva er en futures kontrakt?

Ved å investere i aksjemarkedet, kjøper du aksjer i futures markedet en kontrakt er den minste enhet som kan omsettes. Ulike råvarer har ulike kontrakt spesifikasjoner. En gull kontrakt består av 100 Troy gram, mens en olje Kontrakten består av 1000 fat. En kontrakt angir dato, klokkeslett og sted for en fremtidig levering av visse varer eller god.

SIKTING AV DINE PENGER MED HEDGING

Hedgers er noe enkeltpersoner eller bedrifter gjør hvis de ønsker å beskytte seg mot voldsomme svingninger i markedet. Disse posisjonene beskytte dem mot ugunstige priser som kan skade dem økonomisk.

RÅVARESPEKULASJON

Råvarespekulantene har som misjon å tjene på endringer i prisene på råvarer. De kjøper hvis de forventer at prisen å stige, og de shorter hvis de tror prisen vil falle.

Kjøpe ("go long")

Investorer kjøper hvis de forventer at prisen på varen gå opp. Hvis prisen går opp, profitten de fordi deres kontrakt spesifiserer en lavere pris for varen enn dagens pris. For eksempel hvis juni-gull kontrakten har en pris på 950 per unse, og prisen går opp til 970 per unse. Handelsmannen kjøper sin kontrakt på 950 og deretter selger på 970, noe som gjør en ryddig fortjeneste.

SHORTING

Investorer selger eller shorter råvarer når de forventer at prisen på råvaren vil avta.

Mekanismen for å gjøre en fortjeneste på å gå short er i første omgang en futures kontrakt er solgt til en høyere pris enn dagens pris. Resultatet er realisert ved å kjøpe en kontrakt på lavere pris. Hvis prisen på varen stiger, mister handelsmannen penger på kontrakten.

Trading i råvarer kan være meget lønnsomt, men også svært risikabelt.

Hvis du ikke er forsiktig kan du være ute av markedet før du engang skjønner hva som skjedde med pengene dine.

Derfor har noen investorer programvare som hjelper dem til å trade. Vanligvis har de fleste gode nettmeglere verktøy og programmer som hjelper deg med handelsbeslutninger.

Se våre anbefalinger av nettmeglere innen råvarehandel ved å klikke på banneret til høyre.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

Råvarer er lønnsomme tradingobjekter

Råvarer er lønnsomme tradingobjekter

Din beslutning om å begynne å lære å handle råvarer vil gi deg en helt ny innsikt i hele råvaremarkedet