Opsjoner er kontrakter

Det er viktig å huske på at opsjoner er kontrakter

Opsjoner er kontrakter
13. juli 2024 av Aksjehandel.net / Opsjoner og opsjonshandel

Det er viktig å huske på at opsjoner er kontrakter.

Dermed er det også vesentlig hvor man handler opsjoner. Velg en nettmegler som du kan stole på, og som benyttes av mange tradere fra før. Det finnes mange useriøse aktører i markedet, og generell mangel på gode nettmeglere for disse finansproduktene.

Hver finansiell opsjon er altså en kontrakt mellom de to motpartene, og vilkårene i opsjonen blir angitt i opsjonskontrakten.

Kjøpsopsjoner og salgsopsjoner

Om innehaveren har rett til å kjøpe (en kjøpsopsjon) eller retten til å selge (en salgsopsjon) en viss mengde og klasse av underliggende aktiva (r) (f.eks aksjer i XYZ Co B lager) til en bestemt innløsningskurs, som er den prisen som den underliggende transaksjonen vil skje ved utøvelse på utløpsdato, er den alltid den siste datoen opsjonen kan utøve sine betalingsbetingelsene, for eksempel om en må levere selve eiendelen eller verdipapiret ved forfall, eller om en rett og slett kan betale inn et tilsvarende kontantbeløp.

Vi anbefaler at du velger en nettmegler du stoler på og som er regulert. Erfarne tradere kan med øvelse finne en egnet strategi for trading av opsjoner.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

Typer av opsjoner

Typer av opsjoner

Det finnes mange forskjellige typer av opsjoner