CFD-handel sammenlignet med andre former for trading

CFD-handel er populært blant tradere over hele verden, og i Norge er dette intet unntak

CFD-handel sammenlignet med andre former for trading
13. juli 2024 av Aksjehandel.net / Tradingstrategier

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

CFD-handel er populært blant tradere over hele verden, og i Norge er dette intet unntak. Her har CFD handel tatt helt av i enkelte finansmiljøer.

Hvorfor skal man vurdere CFD handel som et alternativ til trading i aksjer eller andre finansielle produkter? Videre følger vår redgjørelse for dette spørsmålet.

Det finnes en rekke ulike finansielle produkter som har blitt brukt tidligere til å spekulere i finansmarkedene. Disse spenner fra handel med fysiske aksjer enten direkte eller via margin utlån, til å bruke derivater som futures, opsjoner eller warranter. En rekke meglere har vært aktivt fremme CFDer som alternativer til alle disse produktene.

Selv om ingen faste tall er tilgjengelig som handel utenom børs, er det anslått at CFD relatert sikring står for et sted mellom 20% og 40% av volumet på London Stock Exchange (LSE). En rekke mennesker i bransjen bak den oppfatning at en tredjedel av alle LSE volumet er CFD relatert. Den LSE overvåker ikke tallene, men de opprinnelige 25% estimat som sitert av mange mennesker, synes å ha kommet fra en LSE talsperson.

CFD-markedet mest ligner futures og opsjoner markedet, de store forskjellene er:

- Det er ingen utløpsdato;

- Trading er gjort utenom børs med CFD meglere eller market maker (merk unntak med ASX omtalt nedenfor);

- CFD kontrakt er normalt ett til ett med den underliggende instrument;

- CFDer er ikke tilgjengelige for innbyggere i USA, men fullstendig lovlig å trade i for norske tradere;

- Minimum kontrakt størrelsene er små, så det er mulig å kjøpe en aksje CFD, lav oppføring terskel;

- Enkelt å lage nye instrumenter, ikke begrenset til bytte definisjoner eller rettslige grenser, svært bredt utvalg av underliggende instrumenter kan handles.

FUTURES VS CFD:

Futures er foretrukket av fagfolk for indekser og rente handel over CFDer som de er et modent produkt og er børsnoterte. De viktigste fordelene med CFDer, sammenlignet med Futures, er at kontrakten størrelsene er mindre gjør det mer tilgjengelig for små trader og prising er mer gjennomsiktig. Futures kontrakter en tendens til å se pris forfall nær utløpsdatoen forhold til prisen på underliggende instrument som oppstår ikke på CFD som det aldri utløper og slett gjenspeiler den underliggende instrument.

Futures blir ofte brukt av CFD leverandører til å sikre sine egne posisjoner og mange CFDer er skrevet over futures som terminprisene er lett oppnåelig. CFDer har ikke utløpsdato så når en CFD er skrevet over en futures kontrakt CFD kontrakten har å forholde seg til futures kontrakt utløpsdatoen. Industrien praksis er for CFD leverandøren for å "rulle" den CFD posisjon til neste fremtidig periode da likviditeten begynner å tørke i de siste dagene før utløpet, og dermed skape en rullende CFD kontrakt.

OPSJONER VS CFD:

Opsjoner, er som futures et etablert produkt, børshandlede og sentralt ryddet og brukt av profesjonelle. Opsjoner som futures kan brukes til sikring av risiko eller til å ta risiko å spekulere. CFDer er bare sammenlignbare i sistnevnte tilfelle, når alternativene er brukt til å spekulere på markeder. Den største fordelen med CFDer løpet opsjoner er prisen enkelhet og omfanget av underliggende instrumenter. Sammenlignet med CFDer, er opsjonsprising kompleks og har pris forfall når du nærmer utløpet mens CFDer prisene bare speilet underliggende instrument. CFDer kan ikke brukes til å redusere risikoen på den måten at opsjoner kan.

WARRANTER VS CFD:

I likhet med opsjoner handel, har dekket garanterer blitt populært de siste årene som en måte å spekulere billig på markedet bevegelser. CFDer kostnader tendens til å være lavere for korte perioder og har et mye bredere spekter av underliggende produkter. I markeder som Singapore, har noen meglere vært sterkt fremme CFDer som alternativer til warranter, som kan ha vært delvis ansvarlig for nedgangen i volumet av dekket garanterer det. [5]

ETF VS CFD:

Børshandlede fond (ETF) som CFDer kan brukes for kortsiktig spekulasjon, og er tilgjengelig over et bredt spekter av underliggende produkter. Spesielt, indekser, råvarer og utenlandske markeder, som har blitt sett på som en av styrkene i CFDer. Også på samme måte som CFDer, er det ETFer handlet på tilpasset grupper av instrumenter som sektorer eller kurver og et økende antall av ETF-er satt opp til å bruke innflytelse. Sammenlignet med CFDer, ETF er børsomsatte produkter og har eksistert lengre og er et mer modent produkt. Som andre børshandlede produkter, kostnadene er høyere og tilgang er via en tradisjonell megler.

Fysisk aksjer, råvarer og valuta vs CFD:

Dette er den tradisjonelle måten å handle finansmarkedene, krever dette et forhold med en megler i hvert land, krever betaler megler honorarer og provisjoner og håndtere oppgjøret for dette produktet. Med advent over meglere, har dette blitt enklere og billigere, men kan fortsatt være utfordrende for detaljhandel handelsfolk spesielt dersom handel i utenlandske markeder. Uten utnytte denne er kapitalintensiv som alle posisjoner må være fullfinansiert. CFD gjør det mye enklere å få tilgang til globale markeder for mye lavere kostnader og mye enklere å flytte inn og ut av en posisjon raskt. Alle former for margin handel involverer finansieringskostnader i praksis kostnaden for å låne penger for hele stillingen. Dette er belastet daglig for alle åpne posisjoner og gjør CFDer praktisk hvis brukes under rundt 10 uker, anslagsvis punkt hvor CFD finansiering kostnad overstiger finansiering betalt for aksjer, men dyrere for langsiktige posisjoner.

MARGIN, GIRING, LEVERAGE OG BELÅNINGSGRAD:

Marginhandel (også kjent som å kjøpe eller belånte aksjer eller andre finansprodukter) har alle de samme attributtene som fysiske aksjer diskutert tidligere, men med tillegg av belåning, noe som betyr som CFDer, futures og opsjoner mye mindre kapital er nødvendig, men risikoen er økt. Siden advent av CFDer, har mange tradere flyttet fra margin utlån til CFD handel. Er de viktigste fordelene ved CFD versus margin utlån at det er flere underliggende produkter, marginen er lavere, og det er lett å gå short. Det kan være vanskelig og dyrt å short selge med fysiske aksjer og kan ikke være mulig i det hele tatt, men det er like lett å gå korte som å gå lenge med en CFD. Selv med den nylige forbud mot short-salg, har CFD leverandører som har vært i stand til å sikre sin bok på andre måter får kundene til å fortsette å short selge disse aksjene.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

Trading i CFD: Hvor kan du kjøpe og selge differansekontrakter?

Trading i CFD: Hvor kan du kjøpe og selge differansekontrakter?

CFDer er typisk handles over-the-counter med en megler eller market maker, kjent som en CFD leverandøren