Trading i CFD: Hvor kan du kjøpe og selge differansekontrakter?

CFDer er typisk handles over-the-counter med en megler eller market maker, kjent som en CFD leverandøren

Trading i CFD: Hvor kan du kjøpe og selge differansekontrakter?
15. april 2024 av Aksjehandel.net / Tradingstrategier

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

CFDer er typisk handles over-the-counter med en megler eller market maker, kjent som en CFD leverandøren. CFD leverandøren vil definere kontraktsvilkårene, margin priser og hva underliggende instrumenter det er villig til å handle. De handel under to forskjellige modeller, som kan ha en innvirkning på prisen på instrumentet handles:

HANDLE CFD HOS MARKEDSPLEIERE

EN markedspleier (også kalt Market maker eller forkortet MM) er den vanligste metoden å trade CFDer på. CFD-leverandøren gjør prisen for CFD på underliggende og tar alle ordrer på sin egen bok. De fleste CFD leverandører vil sikre disse stillingene basert på deres egen risiko modell, som kan være så enkelt som å kjøpe eller selge underliggende, men kan også være via portefølje hekker eller ved å konsolidere klient stillinger og utligne en klient lang med en annen klient short posisjon. Dette påvirker ikke CFD handel som uansett hva CFD-leverandør gjør med sin egen markedsrisiko, er kontrakten alltid mellom handelsmannen og CFD leverandøren. Den viktigste effekten er at prisen kan være forskjellig fra den underliggende fysiske markedet som CFD leverandøren kan for eksempel ta hensyn til andre klient posisjoner det holder. Dette tillater CFD leverandøren for å være svært fleksibel i produktene og trading ganger er det tilbud som det tillater dem å enkelt lage hybrider og hekk ved hjelp av alternative virkemidler for eksempel å tillate handel ut av normal markedet timer. I praksis tilsvarer market maker prisen vanligvis den underliggende instrument som CFD leverandør ellers ville bli utsatt for arbitrageurs, men noen CFD leverandører legge til en ekstra skriftlig garanti i kontrakten at alle CFD prisene vil matche den underliggende instrument.

DIREKTE AKSESS TIL MARKEDET

CFD-er kan også kjøpes via direkte aksess til markedet, såkalt DMA eller Direct Market Access. Disse ble opprettet som svar på bekymringer om at prisen i market-maker modellen ikke kan matche den underliggende instrument. En DMA CFD leverandør garanterer at det vil gjøre en fysisk handel på det underliggende markedet for å matche hver CFD handel på en en-til-en basis. Kontrakten er fortsatt mellom handelsmenn og CFD leverandøren men gjennom denne metoden er det garantert at CFD prisen er den samme som den underliggende pris og at de ikke vil bli re-sitert. De vil også kunne se sine orden i det underliggende fysiske markedet ordrebok. DMA fungerer bare hvor den underliggende instrument lett kan kjøpes og selges i mengder som passer til CFD og er mest brukt for aksjer CFDer. DMA CFDer kan bli dyrere som CFD leverandør må dekke utveksling transaksjonsgebyrer og kan ikke være i stand til å få stordriftsfordeler ved netting kundeordre sammen. DMA-modellen er mye mer som en tradisjonell megler modell og er foretrukket av profesjonelle og institusjonelle tradere som det unngår interessekonflikter med CFD leverandøren.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

CFD-handel sammenlignet med andre former for trading

CFD-handel sammenlignet med andre former for trading

CFD-handel er populært blant tradere over hele verden, og i Norge er dette intet unntak