Derfor bør du investere og drive trading

Det finnes mange grunner til å begynne å trade, og noen grunner til å ikke gjøre det

Derfor bør du investere og drive trading
13. juli 2024 av Aksjehandel.net / Tradingstrategier

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Det finnes mange grunner til å begynne å trade, og noen grunner til å ikke gjøre det. Alternativene er mindre avkastning og mindre risiko. Hva som er viktigst må enhver bestemme selv, enten mer risiko og mulighet til å tjene betydelig mer penger, eller å tjene mindre, men samtidig ikke eksponere seg for den samme graden av risiko.

Hvis du skal handle aksjer, valuta, råvarederivater eller andre verdipapirer må du benytte en nettmegler, men hvilken skal du velge? Kanskje ønsker du også muligheten til å handle kryptovaluta, indeks, ETF, CFD eller andre spesielle instrumenter?

Noe av det første en trader må gjøre, er å finne en nettmegler som passer til det man ønsker å oppnå.

Hvilken nettmegler anbefales for norske tradere?

Det finnes mange nettmeglere og det kan være vanskelig å vite hvilken man skal velge. Ofte kan det være lurt å bli kjent med flere nettmeglere, gjerne prøve en gratis demo dersom dette tilbys.

Det kan være en fordel å benytte (eller iallefall prøve) flere nettmeglere. Prisforskjellene kan være betydelige dersom man handler svært mye, men for de fleste er det andre faktorer som er langt mer avgjørende. Selve handelsprogrammvaren er av stor betydning, og utvalg av handelsmuligheter er også viktig.

Vi liker spesielt eToro og vil anbefale denne til alle som setter pris på store handelsmuligheter, her kan du handle veldig mye forskjellig (ta en titt på hjemmesiden deres for å lære mer om dette).

eToro fungerer som en vanlig nettmegler, men det er også et sosialt tradingnettverk som benyttes av millioner - og du får et unikt innblikk i hva som er populært i markedet akkurat nå. eToro er vårt fremste redskap for å få innsikt i markedene. Ingen tjeneste på nett kommer i nærheten.

eToro har også en gratis øvelseskonto og kan prøves så lenge du vil uten risiko. Dette er en utmerket mulighet for den som ønsker å få handelserfaring uten å risikere egne penger. Gratis-konto er også utmerket for den som ønsker å teste eToro eller kanskje sammenligne denne med andre nettmeglere.

Banksparing - ikke så lønnsomt som mange tror

I banken risikerer man tross alt ikke å tape penger (med mindre banken går konkurs og banken ikke er sikret gjennom banksikringsfondet).

Bank er ikke risiko. Det tenker mange. Faktisk er det en skjult risiko ved å la pengene ligge i banken. På en høyrentekonto tjener du renter, men når du ser på netto avkastning i bank så er det heller et tragisk kapittel. Inflasjon og eventuell formueskatt vil medføre at renteinntekter fra banksparing ikke er spesielt gunstig.

Banksparing er derfor ikke en ideell investeringsform for mange, og svært mange finner andre måter å plassere pengene sine enn i bank.

Fra et økonomisk standpunkt er banksparing selvfølgeling mye bedre enn å bare kaste bort pengene på uvettig forbruk.

Aksjefond og andre fond

Aksjefond er en mulighet. Problemet her er at magleren tar en betydelig del av avkastningen. I tillegg vet man jo aldri om megleren vil forvalte pengene på en god måte. I verste fall taper man betydelig penger på å investere i aksjefond.

Dessuten er kortsiktig sparing i aksjefond en svært dårlig idé. Det er umulig å forutsi de kortsiktige svingningene til et aksjefond. Normen fra meglerne er å anbefale at pengene står i fond i minst 5 til 10 år før man tar de ut.

Trading: For deg som søker høy avkastning

Her er det betydlig med penger å hente. Selvfølgelig er trading langt mer risikabelt enn banksparing, men oppsiden er grunnen til at mange likevel velger å bruke pengene sine på trading.

Med 100.000 i bank tjener man kanskje 500 kroner i året i renter etter at inflasjon, skatt, og gebyrer er trukket fra.

Med 100.000 til trading kan man tjene flere hundre tusen i løpet av ett år. Altså er det mulig å mangedoble investeringen sin.

Trading er den beste måten å plassere pengene sine, men det krever selvfølgelig at man setter seg inn i hvordan dette gjøres først.

Å lære å trade og investere er noe som tar tid, men alle må begynne i det små. Start gjerne med å opprette en enkel tradingkonto, og begynn med små, uskyldige beløp.

Et bra sted å starte er de sosiale investeringsnettverkene.

Her kan du drive med daytrading, og du kan handle i blant annet valuta og råvarekontrakter. En morsom sak med sosial trading er at du kan se hva andre i investeringsnettverket trader. I tillegg kan du automatisk kopiere andre tradere.

Sosial trading anerkjent blant tradere over hele verden. Det anbefales at du registrerer en demo-konto for å finne ut mer og lære deg hvordan dette fungerer og om det passer for deg. Du trenger ikke nødvendigvis sette inn så mye penger med en gang, og du får en bra feeling med handelsplattformen selv om du bare bruker de fiktive pengene som tjenesten allokerer til deg via en demokonto.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

CFD-handel sammenlignet med andre former for trading

CFD-handel sammenlignet med andre former for trading

CFD-handel er populært blant tradere over hele verden, og i Norge er dette intet unntak