Alternativer til fast jobb og arbeid

Forslag til innbringende aktiviteter og hvordan man kan tjene penger som selvstendig næringsdrivende.

penger jobb arbeid krise personlig økonomi tjene norge

Mange drømmer om å gjøre noe annet enn å jobbe som ansatt. Det finnes muligheter for den som ønsker å bli selvstendig næringsdrivende og skape en uavhengig inntekt.

15. april 2024 av Aksjehandel.net / Aksjehandel

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Den vanlige antagelsen er at hardt arbeid i kombinasjon med enda hardere sparing vil gjøre deg rik. Som regel er dette en virkelighetsfjern drøm. Du kan gjennom et helt liv spare opp nok penger til en OK pensjonisttilværelse.

Hvordan øke dine inntekter

Å tjene penger er noe man kan oppnå gjennom vanlig arbeid, eller som selvstendig næringsdrivende. Alternativer til ekstra inntekt og engangsbetalinger kan være å selge eiendeler.

Noen har en god lønn selv om de bare er en vanlig ansatt. I tillegg finnes andre alternativer som å starte egen bedrift, kjøp og utleie av eiendom, hvis man er villig til å ta risiko.

Eksempler på aktiviteter man kan utføre uten å være fast ansatt er å starte egen næring, salg av eiendeler, samt en rekke andre muligheter. Her er noen forslag:

  1. Starte en bedrift. Det å starte en investeringsbedrift (eksempelvis et holdingselskap) gjør det mulig å tjene penger uten å måtte betale personlig skatt. Du betaler kun privat inntektsskatt når du tar ut pengene i utbytte, og dette er enormt gunstig. Å starte bedrift er forøvrig en av de vanligste måtene å bygge en stor formue, men det er også et faktum at de fleste entreprenører vil gå konkurs eller avvikle virksomheten i løpet av de første årene. I mange tilfeller tar det flere år å bygge opp en profitabel bedrift.
  2. Selvstendig næringsdrivende. Bruk kunnskapene du allerede har og tilby noe av verdi. Du trenger selvfølgelig en god forretningsplan. Er forretningsideen din mye lenger enn denne setningen, så er den for komplisert. Tenk enkelt. Vær smart. Folk vil ha mer frihet og mindre smerte. Forsikre deg om at markedet er stort nok, og la din forretningside være løsningen på et kjent problem som folk har.
  3. Kjøpe, leie ut og selge eiendom. Ikke alle ønsker å tilbringe resten av livet som arbeidstaker. Hvis du allerede har en større formue, er det mulig å bruke denne til å kjøpe og selge eiendom, utvikle eiendom, utleie av eiendom. Ved å kjøpe eiendommer billig, videreutvikle og selge med fortjeneste kan du tjene enda mer penger. Hvis du kjøper eiendom, kan du også leie ut i påvente at eiendomsprisene skal øke - da tjener du penger både fra leieinntekter og fra prisøkning på eiendommen. De fleste får aldri denne muligheten, da inngangsprisen til å gjøre dette på en effektiv måte krever at man har mye kapital.
  4. Virtuell eiendom. Dette kan være ting som domenenavn. Å bygge nettbutikker eller å kjøpe domener kan gi avkastning. Her starter man typisk med å kjøpe et domene og et webhotell (hosting tjeneste nødvendig for å publisere nettsiden på eget domene), dette koster veldig lite. Skal man kun handle domener, krever det begrenset kunnskap utover at man må være i stand til å finne domener som kan kjøpes til en lavere pris enn hva det selges for.
  5. Selge ting du eier på eBay og eller på nettet. Dette er ikke et alternativ til varig inntekt, men ved å selge dine verdier kan man frigjøre kapital.
  6. Selge ting du ikke eier på eBay og Amazon. Et populært alternativ er å selge andres produkter i form av dropshipping. Det finnes mange eksempler på de som lykkes med dette, men det er nok ikke så lett som enkelte "guruer" på nett skal ha det til. Noen hevder å tjene millioner i måneden på dropshipping, og teoretisk er nok dette mulig. De som skryter av dropshipping-inntekter på nett oppgir gjerne salgsinntekter som inntekt, men unnlater kanskje å opplyse om salgskostnader. Dermed er det kanskje slik at det som fremstilles som inntekt i realiteten er mye lavere. Likevel er dropshipping et spennende alternativ, og hvis du er interessert kan denne dropshipping-siden anbefales, her finner du produkter egnet for dropshipping, i tillegg til mye nyttig informasjon for deg som ønsker å lære mer om dette.

En vanlig jobb er ikke alltid like trygt

Mange velger å forbli vanlig arbeidstaker, og det gir ofte en trygg og forutsigbar inntekt. Likevel er det viktig å være klar over at i den tro at det er det tryggeste valget. Det er greit å tjene litt mindre, i bytte mot sikkerhet.

Problemet er at livet som arbeidstaker slett ikke er noe sikrere enn mange av alternativene. I det hele tatt kan det faktisk være mye mer risikabelt på sikt å være arbeidstaker enn eksempelvis å skape sin egen arbeidsplass.

Når kommer neste børskrakk og finanskrise i Norge?

Ifølge beregninger fra flere statistiske byråer er det antatt at lønnsinntekter vil bli dramatisk redusert i Norge i nærmeste fremtid. Europa er allerede i en dyp finansiell krise, og nordmenn bør nok være mer urolige enn hva som er tilfellet.

I dokumentaren som ble sendt på NRK - Festen er over - Vesten er blakk - ser vi hvilken finansiell krise hele den vestlige verden står ovenfor. Her møter vi blant annet høyt utdannede inginører som har valget mellom å jobbe gratis uten å få betalt, eller å være hjemmeværende og gjøre ingenting.

Fremtidens kappittel er fortsatt uskrevet, men med dagens utvikling er ikke utsiktene fremover er ikke særlig lovende for de som ikke har forberedt seg på en eventuell økonomisk katastrofe.

Det kan med andre ord være lurt å begynne å forberede seg på en finansiell kollaps. Finanskriser rammer alltid de fattigste og mellomklassen hardest. Hva kan du begynne med nå for å bli mer velstående noen år frem i tid?

Ingen garanti mot personlig konkurs

Å etablere selvstendige næringsengasjement kan være en måte å sikre seg på, men det vil ikke være mulig å garantere din økonomiske fremtid mot alle hendelser. Dette kan være ved at du oppretter et holdingselskap og trader verdipapirer gjennom dette, eller starte en annen type bedrift.

Den som ser på arbeidsgiveren som sitt sikkerhetsnett, står faktisk uten et sikkerhetsnett. Illusjonen om at et fast arbeid gir trygghet må bort. Nedskjæringer kommer til å bli en realitet, og når først katastrofen inntreffer vil den komme som lyn fra klar himmel.

Aksjemarkedene kan kollapse, så mange vil nok anta at det å ha pengene i banken vil være det tryggeste. De som kan litt om trading vet at økonomisk krise kan gi muligheter, men man skal også være klar over at ingen vet når markedet bunner ut.

Trading kan ikke sammenlignes med vanlig arbeid

Det er et faktum at man ikke kan handle i markedet uten penger, og mange tradere er nok interessert i å lære mer om hvilke inntektskilder som faktisk finnes.

Trading må på ingen måte forveksles med tradisjonelt arbeid.

Trading gir ikke grunnlag for faste og forutsigbare inntekter. Tvert om, trading er i aller høyeste grad uforutsigbart og ikke sammenlignbart med vanlig arbeid. Derfor er det viktig å skille mellom det å trade hjemmefra, og det å arbeide hjemmefra.

Det er viktig å være klar over at trading i seg selv aldri må betraktes som en måte å tjene penger. Faktisk er det slik at det store flertallet vil tape penger på trading.

Trading må ikke betraktes som et et alternativ til den som ønsker å arbeide hjemmefra. Selv om trading kan gi profitt er det også viktig å være klar over at man kan tape penger. Minst like viktig er det å være klar over at det store flertallet av tradere faktisk taper penger. De er med andre ord svært få tradere som lykkes.

Trading er ikke arbeid, men dersom man skal handle i markedet med penger, må man selvsagt ha penger å handle for.

Det er viktig å skille mellom trading og vanlig arbeid. Trading er ikke en karrierevei. Trading er ikke en alternativ som kan sammenlignes med en ordinær jobb, og må derfor ikke betraktes som et alternativ for den som ønsker å arbeide hjemmefra.

Det er mulig å arbeide som forvalter for et meglerhus, men da får man betaling i form av lønn og/eller provisjoner. Som selvstendig trader er målet å bevare kapital, og mange har også forhåpninger om å oppnå gevinst - selv om faktum er at de aller fleste tradere ender opp med å tape penger.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Aksjer og aksjehandel

Aksjer og aksjehandel

Aksjehandel er enklere enn hva mange tror. Du trenger definitivt ikke være økonom eller finansekspert for å lykkes med kjøp og salg av aksjer.

Aksjehandel skole

Aksjehandel skole: Lær deg å handle aksjer

Gratis aksjeskole som omfatter det mest grunnleggende om aksjehandel. Lær deg å handle aksjer.