Disse nettmeglerene foretrekker norske tradere ved handel i aksjer og derivater

Det er ganske mange aksjemeglere å velge blant. Finn ut hvilke nettmeglere som er egnet dersom du skal handle aksjer og derivater.

megler nettmegler aksjer

Handel i aksjer og derivater kan bli unødvendig kostbart og vanskelig. Ikke kast bort tid og penger på en nettmegler som leverer dyre og dårlige tjenester. Bli kjent med noen populære nettmeglere som benyttes av pris- og kvalitetsbevisste tradere.

18. juni 2024 av Aksjehandel.net / Aksjehandel

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

De fleste aksjemeglere har både fordeler og ulemper. Det man bør se på er ting som pris (kurtasje, avgifter og gebyrer), handelsløsning, og seriøsiteten til selskapet.

Aksjehandel kan være mer enn å kjøpe aksjer, det kan også handles derivater av aksjer. Et handelsinstrument som blir brukt til dette er for eksempel CFD-er. Derivathandel bør kun utføres av kompetente personer som forstår risikoen, og som oppfyller en rekke kriterier, ofte må man via nettmegleren svare på en rekke spørsmål som bekrefter kompetansen før man kan begynne å handle derivater i aksjer, valuta og annet. Alternativet er å kun handle i vanlige aksjer, noe som også fortsatt er populært.

Nettmeglere tilgjengelig for tradere i Norge

Her er noen kjente tjenester for aksjehandel i dag. Se omtale nedenfor for å få en oversikt over ulike aktører og hva de kan tilby.

Informasjon og en generell advarsel. Handel med derivater, aksjehandel og investeringer kan innebære høy risiko. Vær sikker på at du forstår risikoen forbundet med det handelsinstrumentet du kjøper eller selger.

eToro (vår favoritt)

eToro er den handelstjenesten vi benytter, og vi har benyttet denne i mange år. Fungerer utmerket for norske tradere. Dette er verdens ledende sosiale tradingplattform, og et utmerket alternativ for tradere som ønsker å følge med på hva andre kjøper og selger i markedene, og for den som ønsker å studere tradingstrategiene til ledende tradere i sanntid. En unik mulighet her er å tjene en ekstra inntekt ved å bli kopiert av andre tradere som benytter tjenesten. Gratis øvelsekonto tilgjengelig. Her kan du handle aksjer uten provisjon, samt CFD-er i råvarer, valuta, indeks og ETF. Les om våre eToro erfaringer her.

Nordnet

Nordnet er vel opprinnelig et svensk firma, men er nå også brukt av mange aksjespekulanter i Norge. De har en handelsplattform med mulighet for aksjehandel. Kurtasje på aksjehandel. Minstekurtasje på Nordnet er 95 kroner per handel, med mindre du velger mini-kurtasje, da blir det billigere for små handler men dyrere om du skal handle for mer.

DnB Markets

DNB Markets er et norsk verdipapirforetak. Handelsløsning med mulighet til å kjøpe aksjer, som benyttes av blant annet private aksjetradere. Ikke blant de billigste på minstekurtasje.

Aksjemeglere

For å handle aksjer på nett må du benytte en aksjemegler. Se oversikten i linken over for å finne aktuelle nettmeglere. Her er også mulighet til å prøve en øvelseskonto eller demo av utvalgte aksjemeglere.

CFD-meglere

CFD-nettmegler tilbyr handel i CFD-er. For mange er dette nytt og svært forskjellig fra vanlig aksjehandel. Det er derfor en fordel å benytte en gratis demo, hvilket tilbys via nettsiden til mange CFD-tjenester. Her kan du prøve handel i CFD-er uten å sette inn egne penger. Husk at CFD (differansekontrakter) innebærer svært høy risiko, og passer ikke for alle.

Hvilken megler er billigste og beste til å kjøpe aksjer eller aksjederivater?

Det finnes mange flere nettmeglere. Vi har ingen statistikk på dette, men inntrykket vårt er at overnevnte er de mest utbredte nettmeglerene til aksjehandel. Det er ikke uvanlig å prøve flere nettmeglere før man til slutt beslutter hvilken man ønsker å benytte mest. Det kan være lurt å prøve en demo-konto før man begynner å handle med egne penger.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Aksjer og aksjehandel

Aksjer og aksjehandel

Aksjehandel er enklere enn hva mange tror. Du trenger definitivt ikke være økonom eller finansekspert for å lykkes med kjøp og salg av aksjer.

Aksjehandel skole

Aksjehandel skole: Lær deg å handle aksjer

Gratis aksjeskole som omfatter det mest grunnleggende om aksjehandel. Lær deg å handle aksjer.