Kopier andre tradere automatisk

Siste nytt innen sosial trading er «kopitrading»: Kopier de beste traderne i markedet.

Kopier andre tradere automatisk
18. juni 2024 av Aksjehandel.net / Aksjehandel

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Alle som har handlet aksjer en stund har nok hørt om bjellesauen. Disse sauene er i aksjesammenheng ikke firbente dyr med mye ull, men heller investorer/tradere som aksjemarkedet ser opp til.

Dersom en kjent norsk investor kjøper eller selger en aksje, vil dette legges merke til, og mange ønsker å følge denne investoren (bjellesauen).

Verden har forandret seg, og bjellesauer har ikke lenger den samme påvirkningen i finansmarkedene.

Nye tradingmuligheter for fremtiden

Tradisjonell daytrading er på vei ut, og inn kommer nye handelsstrategier.

I dag ser vi en fremvekst av to nye måter å drive trading på nettet:

  • Algoritmehandel - som på dagligspråket også kalles for robothandel. Ny teknologi har gjort det mulig å sette inn parametre for når en aksje (eller et annet verdipapir) skal trades. Ved hjelp av dataprogrammer kan vanlige tradere utføre tusenvis av ordrer i sekundet!
  • Sosial trading - Sosiale nettverk har forandret måten vi kommuniserer på og det har endret informasjonsprosesser, og sosiale tradingnettverk gjør det nå mulig å se hva millioner av andre ledende tradere handler, og du kan kopiere deres kjøp og salg i sanntid.

Algoritmehandel / robothandel

Algoritmehandel kan utføres ved hjelp av sofistikerte programmer. Vi har sett på hvordan man kan bruke en rekke praktiske og automatiske handelsverktøy til å trade i aksjer, råvarer, valuta, indekser og CFD på en måte som tidligere ikke har vært mulig.

Robothandel har kommet for å bli, men følelsene for den nye teknologien er blandet. En rekke norske investorer har ytret sin skepsis, ettersom algoritmehandel allerede har snudd opp ned på hvordan børsene verden over fungerer.

Du kan utføre tusenvis av transaksjoner i løpet av ett sekund, bokstavelig talt. I løpet av den tiden det tar å blunke med øynene dine, vil du gjennom en algoritme kunne ha handlet i hundrevis av aksjer.

Problemet med algoritmehandel er at det er vanskelig å sette opp en algoritme som gir god avkastning, spesielt for private tradere. Det er dessuten bevist at mennesker kan lure disse algoritmene (en student og en daytrader i Norge har bl.a. blitt dømt for å manipulere en slik algoritme som var satt i funksjon på børsen).

Sosial trading og "kopitrading"

Å benytte seg av sosiale investeringsnettverk er i dag blitt en veldig populær måte å trade på.

Millioner av tradere benytter allerede sosiale investeringsnettverk. De er verdens største investeringsnettverk og en pioner og ledende aktøren innen sosial trading.

Sosiale handelsverktøy gjør det mulig å trade på en enklere og mer oversiktlig måte der man kan se hva andre kjøper og selger. I skrivende stund tilbyr de største sosiale investeringsnettverkene trading i valuta og råvarer (råvarederivater), men det er fullt mulig de også kommer til å utvide med aksjehandel etterhvert.

Sosial trading utnytter flere aspektet ved trading på internett på helt ny måte:

  • Du kan se hvem som trader hva i sanntid.
  • Du kan følge de beste traderne og automatisk kopiere alt de gjør i markedet.

Sosial trading kan være fremtidens måte å trade på for både for hobbyinvestorer og etter hvert også de store meglerfirmaene. Husk bare at all trading innebærer risiko, og handel med CFD-er som er vanlig i disse nettverkene innebærer en betydelig risiko.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Aksjer og aksjehandel

Aksjer og aksjehandel

Aksjehandel er enklere enn hva mange tror. Du trenger definitivt ikke være økonom eller finansekspert for å lykkes med kjøp og salg av aksjer.

Aksjehandel skole

Aksjehandel skole: Lær deg å handle aksjer

Gratis aksjeskole som omfatter det mest grunnleggende om aksjehandel. Lær deg å handle aksjer.