Aksjehandel skole: Lær deg å handle aksjer

Gratis aksjeskole som omfatter det mest grunnleggende om aksjehandel. Lær deg å handle aksjer.

aksjehandel handle aksjer
13. juli 2024 av Aksjehandel.net / Aksjehandel

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Hvorfor drive med aksjehandel? Først og fremst for å tjene penger. I tillegg er det en ganske morsom jobb når du først kommer inn i det.

Målet er å få best mulig avkastning på pengene dine. I praksis betyr det imidlertid ikke at du alltid kommer til å få pengene dine til å vokse. Man tjener litt, og taper litt. En god aksjetrader vil tjene betydelig mer enn hva som tapes.

Aksjehandel for begynnere

Aksjer er ikke verdens vanskeligst ting å beherske i denne verden. Det er aldri lett å bli rik, heller ikke ved kjøp og salg av aksjer. Likevel er det gode muligheter til å skape en større formue i aksjemarkedet.

Det finnes mange former for aksjehandel:

  • Aksjesparing. Du investerer i ett eller flere selskaper. Du ser på investeringen som en langsiktig sparing. Kanskje eier du aksjen i 5 år eller mer.
  • Aktiv aksjehandel kalles også for aksjetrading. Du handler aksjer aktivt og handelen er relativt kortsiktig (intervallet mellom når du kjøper og selger en aksje er gjerne bare noen minutter, eller i andre tilfeller noen få uker). Det finnes mange former for aksjetrading. For eksempel, ved daytrading kan det hende du kjøper aksjer som du selger igjen bare sekunder, minutter eller timer senere. Kurtasje (gebyrer ved kjøp og salg av aksjer) er en kostnad man ikke må glemme ved aktiv aksjehandel.
  • Aksjefond. Du setter pengene dine i et fond som en bank eller megler forvalter. Her er det andre som avgjør hvilke selskaper som det skal investeres i. Det eneste du trenger å gjøre er å velge et aksjefond. Ettersom det er andre som gjør jobben for deg, tar de provisjon, og selv om aksjefondet taper penger går det med provisjon til forvalterene. Hvis du ikke har kunnskap eller tid til å drive med aksjehandel, kan aksjefond være et alternativ.
  • Et spennende alternativ til aksjehandel er valutahandel. Her spekulerer du i stedet i valutakurser. I valutamarkedet er det ingen kurtasje, og markedet har åpent fra søndag kveld og helt til lørdag morgen, altså er det bare noen få timer at markedet er stengt.

Nettmegler: Her kan du handle aksjer

For å handle aksjer må du tilknytte deg en nettmegler. Det finnes en rekke typer nettmeglere. Selv enkelte norske banker tilbyr nettmegler-tjenester.

De beste nettmeglerne skiller seg som regel ut ved at de er rimelig å bruke, og de har en god handelsplattform.

Dersom du ønsker å handle både i norske og utenlandske aksjer, anbefales det å undersøke mulighetene som finnes hos populære nettmeglere. Prøv gjerne en gratis demo dersom nettmegleren tilbyr dette. Noen nettmeglere har sanntidskurser og mange muligheter innen CFD-handel for den som er interessert i å handle derivater i aksjer, råvarer, valuta, indekser og annet.

Finn en god handelsstrategi

Du må ha en god handelsstrategi hvis du skal lykkes med aksjehandel. Dette er helt nødvendig, og dersom du ikke har en lønnsom strategi, vil du heller ikke tjene penger i aksjemarkedet.

Aksjehandel.net er et sted hvor du kan oppdage et mangfold av handel- og tradingstrategier. Leserne kan også legge inn egne strategier for å få tilbakemeldinger.

Til avanserte tradere: Dersom du bruker algoritmer (robothandel) kan du diskutere parametre og algoritmer i vårt strategi- og tradingforum.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Aksjer og aksjehandel

Aksjer og aksjehandel

Aksjehandel er enklere enn hva mange tror. Du trenger definitivt ikke være økonom eller finansekspert for å lykkes med kjøp og salg av aksjer.

Kjøpe aksjer

Kjøpe og selge aksjer: Alt om aksjehandel

Aksjehandel er lett å lære. Les hvordan man kan handle aksjer eller tilknyttede verdipapirer.