Aksjemeglere (nettmeglere)

Liste over aksjemeglere i Norge og utlandet.

aksjemeglere

Har du funnet den riktige nettmegleren som passer dine behov som trader? Noen nettmeglere tilbyr rimelig CFD-handel i norske og utenlandske aksjer, råvarer, valuta og differansekontrakter. Enkelte tjenester tilbyr også gratis sanntidskurser og har et bra handelssystem. Det er viktig å være klar over at aksjehandel generelt og CFD-handel spesielt innebærer høy risiko og at hele kapitalen kan gå tapt. Daytrading og CFD-handel passer derfor ikke for alle. Et alternativ er å prøve en øvelseskonto som ikke krever innskudd av egne penger.

15. april 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Aksjehandel foregår som regel via en handelsplattform på internett, og dette er det aksjemeglerne som står for. Her på denne siden finner du en oversikt over aktuelle aksjemeglere / nettmeglere.

Populære nettmeglere, aksjemeglere og CFD-tjenester

Disse norske nettmeglerene, aksjemeglere, CFD-tjenester og handelsplattformer bør du kjenne til:

  1. eToro er en side alle tradere burde bruke. Dette er vår favoritt-handelstjeneste og anbefales alle som ønsker å handle i både norske og utenlandske markeder. eToro har dessuten sosiale funksjoner, der du kan se hva andre brukere av tjenesten handler. Det er også mulig å kopiere andre brukeres porteføljer helt automatisk. Dersom du ønsker å handle privat uten å offentliggjøre egne handler er det selvsagt mulig. Du kan også dele handlene dine, men likevel holde ditt virkelige navn anonymt. Hvis du skal benytte kun en handelstjeneste, anbefaler vi eToro. Dersom du allerede har en annen nettmegler du er fornøyd med, anbefaler vi at du oppretter en ekstra konto hos eToro, denne kan du benytte for å få ekstra god innsikt i markedet, du behøver ikke benytte den til handel (men det er ikke usannsynlig at du velger å bytte fra din gamle nettmegler etter at du har prøvd eToro). eToro tilbyr selvsagt handel med ekte penger og innskudd fra Norge i norske kroner, men de har også et lavterskeltilbud med gratis øvelsekonto for de som ønsker å prøve risikofritt før man handler med virkelige penger. Tjenesten brukes av tusenvis av tradere i Norge og av millioner på verdensbasis.
  2. Nordnet.no tilbyr aksjehandel og derivathandel. Husk at all handel i finansielle markeder innebærer risiko, og du kan tape alle dine penger. Vær derfor sikker på at du forstår risikoen før du begynner å handle.
  3. DnB Markets tilbyr aksjehandel på internett med handel på Oslo Børs og 15 andre børser i verden. Handel i finansielle markeder innebærer en høy risiko, og det er derfor viktig å gjøre seg kjent med denne risikoen før man handler.
  4. Sbanken tilbyr handel i aksjer og aksjefond. Noe begrenset med tanke på funksjonalitet og handelsmuligheter.
  5. Netfonds.no var en populær nettmegler, men ble solgt i 2018 og tjenesten ble lagt ned. Denne megleren hadde unike egenskaper og funksjonalitet som dessverre ikke eksisterer hos andre norske nettmeglere i dag.

Aksjehandel og handel med finansielle derivater innebærer risiko. Vær sikker på at du forstår risikoen forbundet med handel i CFD-er, aksjer, valuta, råvarer, derivater eller det instrumentet du ønsker å handle i. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen det innebærer å tape dine penger.

Velg riktig nettmegler til aksjehandel eller daytrading

Aksjemeglere og banker. Skal du velge nettmegler, velg en som er billig og god å bruke. Skal du drive med daytrading bør du velge en nettmegler som tillater handel i derivater, men dersom du kun ønsker å kjøpe fond eller aksjer av og til kan til og med banken din hjelpe deg med dette.

Daytrading og CFD-tjenester. For daytradere som benytter CFD-tjenester, er det en fordel å velge en nettmegler som ikke har kurtasje. Forsikre deg også om at de tilbyr gratis sanntidskurser og mange nok handelsmuligheter. Velg en nettmegler hvor du kan du handle med giring. Gode verktøyene som gjør det mulig å foreta avansert teknisk analyse kan også være ønskelig. Prøv gjerne en gratis demokonto om nettmegleren tilbyr dette.

Gode utenlandske finanstjenester

Det finnes mange gode tjenester i utlandet med tilbud som ikke finnes i Norge. Her er noen få utvalgte som er ganske populære:

  • Sosial trading gjør det mulig å se og kopiere hva andre handler i markedet. I sosiale investeringsnettverk kan man handle i blant annet valuta, råvarer, aksjer gjennom CFD-er. Velg en tjeneste som har gode priser i form av lave spreads (differansen mellom selger- og kjøperkurs) og ellers ingen kurtasje eller avgifter. Tjenesten bør også være egnet for tradere som ønsker å utnytte fordelene som finnes i sosial trading. Noen slike tjenester har millioner av brukere, og er svært populære. Husk at selv om du kopierer andre som har hatt god avkastning tidligere, er ikke det en garanti for fremtidige resultater.
  • Utenlandske nettmeglere kan også være utmerket for handel i derivater, aksjer, valuta og råvarer. Sjekk om nettmegleren gjør det mulig å handle via mobil eller direkte via nettleser, da dette ofte er praktisk.

* Derivathandel med belåning og CFD-handel innebærer giring og høy risiko. Hele din kapital kan gå tapt. Det er derfor viktig å forstå risikoen før man setter inn penger hos en valutamegler. Denne typen trading passer ikke for alle, så vær sikker på at du forstår risikoen før du begynner. Egnet først og fremt for erfarne tradere med profesjonell bakgrunn. Et alternativ til de som ønsker å prøve dette risikofritt er å handle gjennom en øvelseskonto der man får tildelt fiktive penger som en prøveordning. Dette koster ingenting og gir mulighet til å teste ut de forskjellige nettmeglerene som er nevnt her.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.