Trading software for handel med aksjer

Vi skal her se på ulike type tradingprogrammer for aksjehandel.

trading software aksjehandel

Flere skjermer gjør det enklere å holde oversikten når man handler aksjer. Å trykke Alt+Tab på tastaturet eller tilsvarende løsninger er ikke alltid godt nok.

13. juli 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Skal du handle børsnoterte aksjer må du benytte trading software. Det kan være programvare som installeres på din datamaskin (skrivebordsapplikasjon), eller programmet kan kjøres over en tredjeparts sever over internett (nettbasert trading software).

Hvilke tradingprogram anbefaler dere?

Vi bruker eToro og anbefaler denne til alle som ønsker å handle i både norske og utenlandske markeder.

Dette er den største finansielle handelstjenesten i verden innen sosial trading med millioner av brukere. Du kan handle med ekte penger med en gang, eller du kan begynne forsiktig med en gratis øvelsekonto.

Bruk eToro for mobil om du ønsker å handle med mobiltelefon, eller benytt den nettbaserte versjonen eller skrivebordsversjonen for stasjonære og bærbare datamaskiner (Mac, Windows osv). Her kan du lese mer om eToro.

Nettbaserte tradig vs. nedlastbare programmer

En moderne trend når det gjelder programvare, og ikke bare aksjetrading programmer, er at man ikke trenger å laste ned en seperat applikasjon for å benytte programvaren. Med andre ord, programvaren blir en integrert del av din nettleser.

Fortsatt er det likevel mange fordeler med et selvstendig skrivebordsprogram til aksjetrading. Det kommer vel mest an på smak og behag, for nettbasert tradingsoftware kan være like bra som skrivebordsprogrammer.

Trading via nettleseren

Nettlesere er programmer som Internet Explorer, Safari, Opera, FireFox, Google Chome. Via disse programmene kan du handle aksjer direkte over internett uten behov for å installere tredjeparts programmer.

Det er mange aksjemeglere som tilbyr løsninger for trading direkte via nettleser. Noen er definitivt mye bedre enn andre.

Trading software / nedlastbare programmer

Skrivebordsprogrammer for aksjehandel frigjør deg for å måtte bruke en nettleser, og alle de problemer og sikkerhetsbrister som de forskjellige nettleserne strever med. Jeg kjenner til de fleste aktuelle programmer i denne gruppen, og gir en rask gjennomgang nedenfor.

Skal du kjøpe abonnementer eller tradingsoftware som brukes av proffene så må du være beredt på å åpne lommeboken og betale opptil 15.000 i året for dette. En nettmegler tilbyr gjerne dette gratis for sine kunder, og for de fleste er dette nok til å utføre tekniske analyser og å studere prishistorikk.

Aksjetrading via mobil

Dagens mobiltelefoner er som datamaskiner i miniatyr. Med en moderne mobiltelefon kan du i dag handle aksjer hvor som helst i verden hvor det er mobildekning.

Trading via mobil er blitt svært utbredt, og dette har medført en storsatsing på tradingapplikasjoner tilpasset mobiltelefoner. Kvaliteten på mange programmer for aksjehandel på mobil er overraskende bra, selv om det ikke er en erstatning for et godt utrustet trading-kontor med supermaskiner og flere skjermer side ved side.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.