Hvor stor risiko i CFD handel?

Markedsrisiko er betydelig i CFD handel

13. juli 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Markedsrisiko er betydelig i CFD handel. Man bør likevel på ingen måte avskrive CFD handel ettersom mulighetene for profitt er tilsvarende store.

Den største risikoen er markedsrisiko som kontrakten er utformet for å betale differansen mellom den innledende pris og sluttkursen på det underliggende aktiva. CFDer handles på margin, og utnytte effekten av dette øker risikoen betydelig. Margin priser er vanligvis små og derfor en liten sum penger kan brukes til å holde en stor posisjon. Det er dette veldig risikoen som driver bruk av CFDer, enten for å spekulere på bevegelser i finansmarkedene eller til sikring av eksisterende stillinger andre steder. En av måtene å redusere denne risikoen er bruk av stop loss ordre. Brukere typisk deponere et pengebeløp med CFD leverandøren for å dekke margin, og kan tape mye mer enn dette depositumet hvis markedet beveger seg mot dem.

RISIKO I DIFFERANSEKONTRAKTER

Hvis prisene bevege seg mot åpen CFD posisjon ytterligere variasjon margin er nødvendig for å opprettholde margin nivå. CFD-leverandør kan påkalle partiet å sette flere summer for å dekke dette, og i rask bevegelse markeder kan dette være på kort varsel. Hvis midlene ikke er gitt i tide, kan CFD leverandøren lukke / likvidere posisjoner på et tap som den andre parten er ansvarlig for.

Motpartsrisiko er også av betydning:

En annen dimensjon av CFD risiko er motpartsrisiko, en faktor i de fleste over-the-counter (OTC) derivater. Motpartsrisiko er knyttet til finansiell stabilitet eller solvens for en motpart til en kontrakt.

I forbindelse med CFD kontrakter, dersom motparten til en kontrakt unnlater å oppfylle sine økonomiske forpliktelser, kan CFD har liten eller ingen verdi uavhengig av underliggende instrument. Dette betyr at en CFD handelsmann potensielt kan medføre store tap, selv om det underliggende instrumentet beveger seg i ønsket retning.

Selv OTC CFD leverandører er pålagt å skille klientmidler beskytte klienten saldoer i tilfelle av selskapets standard. Børsomsatte kontrakter handles gjennom en oppgjørssentral er generelt antas å ha mindre motpartsrisiko. Til syvende og sist, er graden av motpartsrisiko definert av kredittrisiko på motparten, herunder oppgjørssentralen hvis aktuelt.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.