Aksjer

Aksjer kan kjøpes gjennom en nettmegler

13. juli 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Aksjer kan kjøpes gjennom en nettmegler. Det er ikke vanskelig å begynne med aksjehandel, men det kreves disiplin for å være profitabel i det lange løp.

  • Nettmegler er nødvendig for å kjøpe aksjer. Via en aksjemegler på nett kan du handle aksjer, og noen har også mulighet for trading og investering i andre verdipapirer, slik som råvarekontrakter, CFD, fond og valuta. Her er en oversikt over meglere.
  • Å lære aksjehandel er en prosess som gjerne starter ved at man studerer aksjemarkedet, og plukker ut noen aksjer man ønsker å kjøpe. Etter hvert vil man vurdere å handle med egne penger, og da er det viktig å ha en god strategi for hvordan man skal lykkes med aksjehandel.

Her er en guide som gir deg tips til blant annet strategier for å kjøpe aksjer.

Alternativer til tradisjonell aksjehandel

Det finnes mange måter å tjene penger på aksjer.

Hvordan kan man for eksempel tjene penger på aksjer som går ned i verdi, eller ved å kjøpe rettigheter til å kjøpe eller selge aksjer?

Du har kanskje hørt om begreper som shorting, giring, gevinstsikring, hedging, risikokontroll, differansekontrakter, CFD, og opsjoner? Det er mange muligheter for den som vil tjene penger på aksjer, og du trenger faktisk ikke kjøpe selve aksjene.

Opsjoner og opsjonshandel:

Ved å kjøpe opsjoner kan du tjene penger på aksjer som går ned i verdi, eller som når et visst kursmål innen en bestemt dato, sikre deg mot tap i aksjemarkedet, bare for å nevne noe.

Opsjonshandel gir deg et spekter av muligheter, og enhver seriøs aksjetrader bør ha kunnskaper om opsjoner som et alternativ til aksjer.

Les for øvrig mer om denne nettmegleren og andre som tilbyr opsjonshandel i vår innføring til opsjonshandel.

Differansekontrakter (CFD)

Differansekontrakter og CFD (contract for difference) er begreper som har forskjellige betydninger, men i aksjemarkedet og for verdipapirer generelt er differansekontrakter kan man si at differansekontrakter er et finansielt instrument som er knyttet til underliggende verdipapir (aksjer, råvarer, valuta, eller annet) - altså en form for derivat.

Hvis du ønsker å lære mer om CFD-handel kan du besøke overnevnte nettmeglere. Her vil du finne en innføring i CFD handel og annen informasjon som kan være greit å vite.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.