Handelsstrategi på bakgrunn av mediaomtale og markedsnyheter

Jeg bruker et program som henter inn nyhetssaker (aksjeanbefalinger, aksjeomtale, selskapsnyheter, markedsanbefalinger, markedsnyheter)

13. juli 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Jeg bruker et program som henter inn nyhetssaker (aksjeanbefalinger, aksjeomtale, selskapsnyheter, markedsanbefalinger, markedsnyheter) om aksjene på NYSE, først og fremst saker som kommer fra kilder som blir lest av mange potensielle tradere.

Deretter bruker jeg en algoritme til å kartlegge rating av aksjen basert på nyhetene i RSS-feeden. Algoritmen består i å analysere alle engelske adverb og interjeksjoner, adjektiver, substantiver og verb, som hentes fra en database som rangerer ord ut i fra positiv/negativ tyngde. Databasen er "lånt" fra et annet amerikansk selskap.

Programmet har jeg selv vært med på å utvikle. Vi prøver også å få inn noe kunstig intelligens i programmet, slik at algoritmen kan lære av historiske aksjevurderinger i programmet. Det er langt fra et perfekt program, men bedre enn noe teknisk analysesystem jeg har prøvd. Bruker det både til shorting og trading. Fungerer imidlertid dårlig på langsiktige investeringer.

Bakgrunnen for strategien er min hypotese om at mediaomtaler av enkeltaksjer har en sterk påvirkning på aksjekursen i opptil 3 virkedager. Så langt ser det ut til å stemme ganske bra på de børsene jeg har brukt strategien på.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.