NYSE - Hva er New York Stock Exchange?

Den mest prestisjefylte børsen i verden er New York Stock Exchange (NYSE)

13. juli 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Den mest prestisjefylte børsen i verden er New York Stock Exchange (NYSE).

NYSE ble grunnlagt for over 200 år siden i 1792 med signeringen av Buttonwood avtalen ved 24 New York City børsmeglere og kjøpmenn. Foreløpig NYSE, med aksjer som General Electric, McDonalds, Citigroup, Coca-Cola, Gillette og Wal-Mart, er markedet for valg for de største selskapene i USA.

NYSE er den første typen utveksling (som vi nevnt ovenfor), hvor mye av handelen foregår ansikt til ansikt på en trading floor. Dette er også referert til som en oppført utveksling. Bestillingene kommer inn gjennom meglerforetak som er medlemmer av utveksling og flyt ned til gulvet meglere som går til et bestemt sted på gulvet hvor bestanden handlene. På dette stedet, kjent som handelsplass, det er en bestemt person kjent som spesialist hvis jobb er å matche kjøpere og selgere.

Prisene bestemmes ved hjelp av en auksjon metode: den nåværende prisen er den høyeste beløpet noen kjøperen er villig til å betale og den laveste prisen som noen er villig til å selge. Når handelen er gjort, blir detaljene sendt tilbake til meglerhuset, som deretter varsler investor som plasserte ordren. Selv om det er menneskelig kontakt i denne prosessen, tror ikke at NYSE er fortsatt i steinalderen: datamaskiner spiller en stor rolle i prosessen.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.