Aksjetrading og daytrading

Aksjetrading kan ofte være forvirrende

15. april 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Aksjetrading kan ofte være forvirrende. Hva er egentlig forskjellen mellom daytrading og aksjetrading. Forskjellen er at aksjetrading handler om å kjøpe aksjer og selge de igjen innenfor et kort tidsrom, mens daytrading ikke trenger å være begrenset til aksjer, det kan også være snakk om handel med valuta.

For noen mennesker, er handel av aksjer lett å tjene penger på, omtrent som å puste, det kommer naturlig.

For resten av oss, synes aksjehandel å være en type magisk trolldom som bare de rike og smarte kan bli rik på.

Plutselig du eier en del av et selskap og din økonomiske suksess avhenger av hvor godt de kan gjøre en fortjeneste. Mens det er noe nøyaktig, la oss se om vi kan lage en litt mer følelse av hele aksjehandel conundrum.

Hva er aksjer?

Aksjer er veien et selskap bygger investeringskapital. I utgangspunktet vil et selskap handle aksjer i selskapets lønnsomhet i fremtiden, for noen investeringskapital akkurat nå. Begge sider dra nytte av denne transaksjonen, fordi selskapet får ufortjent inntekter og aksjonær ikke bare får utbytte fra overskudd i fremtiden, men også får noe å si i retning av selskapet.

Hvordan begynne med aksjetrading?

Aksjetrading er ikke så vanskelig. Enten du skal trade i aksjer eller drive med daytrading i aksjerelaterte finansprodukter. Det er to grunnleggende metoder for aksjehandel, gulv og elektronisk utveksling. Mens det er en stor trykk for å gjøre alt elektronisk, er gulv handel fortsatt den mest utbredte måten å handle aksjer. Begge måter å arbeide under de samme generelle lokaler, men de er litt annerledes i hvordan transaksjonene foregår. Her er et forenklet bilde av hvordan disse yrkene jobber:

Gulv utveksling: Når vi tenker på gulv handel, vårt sinn vanligvis kursen rett til kinoene og visjoner om Wall Street. Vi forestille hundrevis av mennesker flailing febrilsk mens ropte og gestikulerte til hverandre. Det ser ut som dette kaoset er det som gjør aksjemarkedet funksjon fra dag til dag. Du ringe megler ønsker å kjøpe 100 aksjer i Widgets, Inc. Din megler kaller gulvet kontorist, som vet nøyaktig hvem som ønsker å selge 100 aksjer i Widgets, Inc. De to blir enige om en pris for salg. At prisen blir kommunisert til deg og du senere får en bekreftelse i posten. Deretter offisielt eier en bit av Widgets, Inc.

Elektronisk utveksling: Elektroniske transaksjoner skjer på samme måte, bortsett fra kjøpere og selgere er matchet opp på nettet og kommunikasjonen foregår nesten umiddelbart. Din elektronisk megler letter den elektroniske handelen ved å sette deg ett skritt nærmere den faktiske trading gulvet. Du er ikke personlig handel på gulvet av børsen selv. Trenger du en megler for å håndtere de faktiske transaksjonene, fordi ikke alle kan ha tilgang til selve nerven i amerikansk økonomi, aksjemarkedet. Igjen, det lager, uansett hvor liten, gir deg litt av eierskap i selskapet.

Hvorfor handle aksjer?

Det er tusenvis av lager handler som skjer daglig og tusenvis av grunner til handel. Noen mennesker handle fordi de ønsker å tjene penger, mens andre bare nyte deltakelse i det amerikanske markedet økonomien. Handel av aksjer er en fin måte å lære om hvordan regjeringen regulerer varer. Det er også en interessant måte å lære hvordan selskaper vokse og utvikle seg. Du kan bare få et kick ut av å eie en del av et bestemt selskap. Aksjehandel kan være en hyggelig fortid-tiden, en ekstra inntektskilde, eller til og med en primær inntektskilde dersom investeringen panorerer ut.

Hvis du er interessert i å lære mer, bare plukke opp en avis eller gå online og begynne å se markedene. Test ut hvordan et par av aksjer ville gjøre ved først å investere innbilt penger. Spor investering før du er komfortabel og forstå hva din late penger gjør. Da vil du være klar til å gjøre et trekk med en ekte megler og ekte penger. Ta det rolig, se nøye, men mest av alt ha det gøy.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.