Hva er teknisk analyse?

Teknisk analyse er et økonomisk begrep som brukes for å betegne en sikkerhets analyse disiplin for prognoser retning av priser

15. april 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Teknisk analyse er et økonomisk begrep som brukes for å betegne en sikkerhets analyse disiplin for prognoser retning av priser gjennom studiet av fortiden marked data, først og fremst pris og volum.

Behavioral økonomi og kvantitativ analyse har nå innlemmet teknisk analyse i sitt fagfelt, som er et aspekt av aktive ledelse står i motsetning til mye av moderne porteføljeteori. Effekten av både teknisk og fundamental analyse er omstridt av effektiv-markedet hypotese som sier at aksjemarkedet priser er essensielt uforutsigbar.

Mens fundamentale analytikere undersøke inntjening, utbytte, nye produkter, forskning og lignende, tekniske analytikere undersøke hva investorer frykter eller tenker om disse utviklingstrekk og hvorvidt investorer har midlene til å sikkerhetskopiere sine meninger, og disse to konseptene kalles psych (psykologi) og tilbud / etterspørsel. Teknikere sysselsetter mange teknikker, hvorav den ene er bruken av hitlistene. Ved hjelp av diagrammer, tekniske analytikere søke å identifisere pris mønstre og trender i markedet i finansmarkedene og forsøke å utnytte disse mønstrene. Teknikere bruke ulike metoder og verktøy, er studiet av pris diagrammer, men ett.

Teknikere med diagrammer søke etter arketypiske pris diagram mønstre, for eksempel den velkjente hode og skuldre eller dobbel topp / bunn reversering mønstre, studere tekniske indikatorer, glidende gjennomsnitt, og se etter former som linjer med støtte, motstand, kanaler, og mer obskur formasjoner som flagg, vimpler, balanse dager og cup og håndtere mønstre.

Tekniske analytikere også mye bruk markedet indikatorer på mange former, hvorav noen er matematiske transformasjoner av pris, ofte med opp og ned volum, forskudd / nedgang data og andre innganger. Disse indikatorene brukes til å vurdere hvorvidt en eiendel er trending, og hvis det er, sannsynligheten for retningen sin og videreføring. Teknikere også se etter sammenhenger mellom pris / volum indekser og marked indikatorer. Eksempler inkluderer Relative Strength Index, og MACD. Andre veier for studien omfatter sammenhenger mellom endringer i opsjoner (implisitt volatilitet) og put / call ratio med pris. Også viktig er sentiment indikatorer som put / call ratio, bull / bjørn forholdstall, korte renter, implisitt volatilitet, etc.

Det finnes mange teknikker i teknisk analyse. Tilhengere av ulike teknikker (for eksempel lysestake kartlegging, Dow Theory, og Elliott wave teorien) kan ignorere andre tilnærminger, men mange tradere kombinere elementer fra mer enn én teknikk. Noen tekniske analytikere bruker subjektive skjønn for å avgjøre hvilket mønster (s) et bestemt instrument gjenspeiler på et gitt tidspunkt og hva tolkningen av dette mønsteret skal være. Andre ansette en strengt mekanisk eller systematisk tilnærming til mønster identifikasjon og tolkning.

Teknisk analyse er ofte kontrastert med fundamental analyse, studiet av økonomiske faktorer som påvirker måten investorene pris finansmarkedene. Teknisk analyse mener at prisene allerede reflekterer alle slike trender før investorene er klar over dem. Avdekke disse trendene er det tekniske indikatorer er designet for å gjøre, ufullkommen da de kan være. Fundamental indikatorer er underlagt de samme begrensningene, naturligvis. Noen handelsfolk bruke teknisk eller fundamental analyse utelukkende, mens andre bruker begge typer til å gjøre handel beslutninger.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.