Indikatorer for å predikere fremtidig utvikling av aksjer

Hvis du ser nøye på hvordan teknisk analyse er brukt i aksjehandel, vil du finne at det brytes ned til to separate deler

18. juni 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Hvis du ser nøye på hvordan teknisk analyse er brukt i aksjehandel, vil du finne at det brytes ned til to separate deler. Den første delen er å bruke sjøkart og diagram mønstre og den andre delen er bruk av indikatorer. Indikatorer brukes til å analysere mange faktorer som trender og volatilitet og er beregninger som er basert på innsatsfaktorer som handelsvolumer og priser. Brukes sammen med diagrammer, kan de brukes til å bekrefte funnene fra analysen av diagrammer, samt grunnlag for å generere handel signaler.

Indikatorer er generelt det som kalles ledende eller lagging indikatorer. De er forskjellige i måten de blir brukt og den informasjonen som de gir til investorene. Ledende indikatorer er brukt før prisen bevegelse faktisk finner sted og kan være nyttige i å predikere fremtidige kursbevegelser. Det er allment antatt at ledende indikatorer er mest nyttig når markedet er handel eller alt sidelengs mens henger indikatorer regnes som mer nyttig når aksjen eller markedet er trending. Mens du må være forsiktig at indikatoren peker mot retning av trenden, vil ledende indikatorer skape handelsmuligheter i volatile markeder uten trender. De fleste av de store ledende indikatorene er det som kalles oscillatorer. En populær oscillator er i Relative Strength Index [RSI] som har verdier mellom 0 og 100. En RSI på mer enn 70 regnes som bevis på at aksjen er overvurdert.

På den annen side henger indikatorer følger prisbevegelser og er derfor mindre nyttig for prognoser formål. Populære henger indikatorene er Bollinger band og glidende gjennomsnitt. Disse indikatorene er spesielt nyttig i situasjoner der det er en sterk etablert trend i en børsmelding. Disse indikatorene aktivert investor å tjene mer på trenden fordi de produserer færre trading signaler og la investor å holde på posisjoner. I fravær av en sterk trend, kan du ikke få nok kjøpe og selge signaler å takle krapp og volatile markeder.

Indikatorer brukes til å generere handel signaler gjennom bruk av divergens og crossovers. En crossover skjer når indikatoren når et bestemt nivå eller et glidende gjennomsnitt. Det indikerer at utviklingen i bestanden er i endring og dette ville føre til en endring i prisen. For eksempel, hvis RSI beveger seg under 70, kan du tolke dette slik at som følge av et fall i prisen, aksjen endres fra en overkjøpt situasjon. Avvik oppstår når retning av indikatoren er det motsatte av retningen av prisutviklingen. Dette kan tolkes til å bety at prisutviklingen er svekket og fremdriften av flyttingen er i endring.

Positiv divergens er en bullish signal og refererer til den oppadgående retning av indikatoren når prisen går ned. Det tyder på at trenden er i ferd med å reversere som et resultat av hvor prisen kommer til å gå opp. Negativ divergens er det motsatte, og er generelt ansett som en bearish signal.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.