Spare penger

Det finnes utallige sparetips om hvordan du kan spare penger på det meste

13. juli 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Det finnes utallige sparetips om hvordan du kan spare penger på det meste. På internett finnes egne nettsider om temaet, og i banken finnes egne rådgivere kun dedikert sparing.

Her skal du få et litt kontroversielt tips om sparing som du kanskje aldri har hørt før:

Spare penger? Glem det.

Penger er til for å brukes.

Det finnes bare to fornuftige måter å bruke penger:

  1. Den ene måten er er å bruke pengene til å bedre ens egen livskvalitet. Dette inkluderer å bruke pengene på andre, dersom dette medfører økt glede for deg (noe forskning faktisk tyder på: å bruke penger på andre gjør deg mer lykkelig).
  2. Den andre fornuftige måten å bruke penger på, er å bruke penger til å tjene mer penger.

Første punkt overlater vi til leseren, og går samtidig ut i fra at våre lesere er smarte individer som selv evner å skille mellom hva som er fornuftig forbruk og hva som er å kaste bort penger.

Andre punkt fortjener imidlertid videre drøfting:

Hvordan bruke penger for å tjene mer penger?

Det finnes mange måter å bruke penger til å få mer penger.

Kort sagt handler det om å få avkastning på pengene sine.

Banken kan være en trygg havn i urolige tider, men selv da er det mer risikabelt å spare i bank enn hva mange antar. Selvfølgelig er banksparing veldig mye bedre enn å kaste pengene ut vinduet, men ofte langt dårligere enn alternativet.

Inflasjon og lave renter, i kombinasjon med eventuelle gebyrer, avgifter og skatt medfører at banksparing er langt fra optimalt for den som ønsker god avkastning på pengene sine.

Økt avkastning gir også økt risiko. Høy avkastning medfører som regel at man må ta høyere risiko. Det tar flere generasjoner før en tusenlapp vokser til to tusen kroner i banken, men i for eksempel valutatrading kan en tusenlapp vokse seg til flere hundre tusen kroner i løpet av kort tid.

Det at man tar høy risiko betyr økt mulighet for tapte penger, men samtidig mulighet for eventyrlig avkastning.

Trading kommer i mange former. Vi har begreper som daytrading, swing trading, valutatrading, aksjetrading, bare for å nevne noen få.

En spesielt interessant form for trading er sosial trading, hvor du har mulighet til å se, følge og kopiere det andre trader.

Det største sosiale tradingnettverket kan anbefales til alle som ønsker en mulighet til å bruke sine penger til å tjene enda mer penger.

Å spare penger er overvurdert. Å bruke penger for å tjene penger er undervurdert.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.