Innføring i teknisk analyse

Teknisk analyse sysselsetter modeller og handelsregler basert på pris og volum transformasjoner

15. april 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Teknisk analyse sysselsetter modeller og handelsregler basert på pris og volum transformasjoner, som Relative Strength Index, glidende gjennomsnitt, regresjoner, inter-markedet og intra-markedspris korrelasjoner, konjunkturene, aksjemarkedet sykluser eller klassisk, gjennom anerkjennelse av diagram mønstre.

Teknisk analyse står i kontrast til den fundamentale analysen tilnærming til sikkerhet og aksjeanalyse. Teknisk analyse analyser pris, volum og annen markedsinformasjon, mens fundamental analyse ser på fakta om selskapet, markedet, valuta eller råvarer. De fleste store megling, handel gruppe, eller finansielle institusjoner vil typisk ha både en teknisk analyse og fundamental analyse team.

Teknisk analyse er mye brukt blant tradere og finansielle fagfolk, og er veldig ofte brukt av aktiv dag handelsfolk, marked beslutningstakere og pit handelsmenn. I 1960 og 1970 var det allment avvist av akademikere. I en fersk gjennomgang, Irwin og Park rapporterte at 56 av 95 moderne studier funnet at det gir positive resultater, men bemerket at mange av de positive resultatene ble gjengitt tvilsomme av spørsmål som data snusing, slik at bevisene i støtte av tekniske Analysen var mangelfulle, og det er fortsatt regnet av mange akademikere for å være pseudovitenskap Studier som Eugene Fama sier bevisene for teknisk analyse er sparsom og er uforenlig med svak form av hypotensen for effektive markeder. Brukere mener at selv om teknisk analyse ikke kan forutsi fremtiden, hjelper det å identifisere handelsmuligheter.

I valutamarkedene, kan bruken være mer utbredt enn fundamental analyse. Dette betyr ikke at teknisk analyse er mer anvendelig til utenlandske markeder, men at teknisk analyse er mer anerkjent som på effekt sin der enn andre steder. Mens noen isolerte studier har indikert at tekniske handelsregler kan føre til konsistent avkastning i perioden før 1987, mest akademiske arbeid har fokusert på natur uregelrett plassering av valutareservene markedet. Det er spekulert i at denne anomali skyldes sentralbank intervensjon, som åpenbart teknisk analyse ikke er utformet for å forutsi. Nyere forskning tyder på at å kombinere ulike trading signaler inn i en kombinert Signal tilnærming kan være i stand til å øke lønnsomheten og redusere avhengigheten av en enkelt regel.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.