Hvordan investere i gull

Det er enkelt å begynne å investere i gull

13. juli 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Det er enkelt å begynne å investere i gull. Det beste er å drive med aktiv trading, du vil da lære mye om hvorfor gullprisene stadig endrer seg, og du vil kunne oppnå en langt høyere avkastning.

Handle gull via sosiale investeringsnettverk

Man kan benytte sosiale investeringsnettverk til å trade og investere i gull. Dette er populære handelstjenester godt kjent av tradere over hele verden, og med en annerledes vri på trading enn det mange er kjent med.

Det er også mulig å allokere en viss sum penger som er dedikert til å kopiere en hvilken som helst trader i investeringsnettverket.

Penger og gull

Penger er verdiløse i seg selv. Kontanter har en verdi tilsvarende materialet de er laget av. Papirpenger er verdt like mye som en handlelapp, og en krone er verdt omtrent det samme som en spiker. Pengene du har i nettbanken er bare tall på en skjerm, og har ingen verdi i seg selv.

Det er vi mennesker som definerer verdien til penger.

Markedet bestemmer at for 30 kroner så kan du kjøpe deg et brød, eller for X millioner så kan du kjøpe deg en leilighet.

Gull er ikke som penger. Før var det hvor mye gull et land hadde som avgjørde verdien på en valuta. Verdien på norske kroner var for eksempel tilsvarende verdien på gullbeholdningen til landet.

Etter hvert bestemte man seg for å forlate gullstandarden, og det var ikke lenger noen reelle verdier som støttet opp om en valuta. I stedet var det markedets enighet for hvor mye disse pengene skulle være verdt.

Når staten gikk tom for penger, trykker man opp flere penger. Resultatet er at staten blir rikere, samtidig som de pengene folk eier blir mindre verdt (valutaen devalueres).

Gull er den beste investeringen

Å investere i gull er en utmerket investering. Gull har en knapphet i markedet, og gullets verdi har økt med tiden. Verdens valutaer har derimot redusert sin verdi. Før kunne man kjøpe et brød for 25 øre og en bedre leilighet kunne man få for 10.000 kroner. Det er en stund siden.

Derimot er det ikke sikkert det er så smart å plassere hele formuen sin i gull. Verdien på gull i forhold til penger varierer, og det er forholdsvis store endringer. Derfor er det noe annet som er mye bedre. Nemlig å trade i gull.

Trading i gull kan gi enorm fortjeneste dersom det gjøres på en god måte. Man må selvsagt lære seg reglene i trading først, og man må forstå hvorfor gullprisene endrer seg.

Den beste måten å lære hvordan man trader og investerer i gull, er å begynne med kortsiktig trading. Det som populært kalles for daytrading.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.