Utbytte investeringer

Selv de som er kortsiktig tradere / intradag tradere kan posisjonere deler av porteføljen i et langsiktig perspektiv

15. april 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Selv de som er kortsiktig tradere / intradag tradere kan posisjonere deler av porteføljen i et langsiktig perspektiv. For langsiktige investeringer har jeg funnet en interessant strategi:

Invester kun i selskaper som betaler ut betydelige utbytter. Utbyttekongen (John Fredriksen) er en bra start. Selskaper som Marine Harvest, Frontline og Seadrill er da noen eksempler. Dersom selskapet ikke betaler utbytte som forventes, bør selskapet revurderes.

Utbytteselskaper gir deg mange fordeler. Du får en fin strøm av inntekter hvert år. Jeg skyter alle utbytter på nytt inn i nye selskaper, og kommer til å gjøre dette i mange år fremover. Etter hvert vil jeg ha en ganske stor portefølje med utbytteselskaper, og årlige utbytter vil bli et betydelig beløp (millioner av kroner i året). Som du sikkert skjønner er det da ikke kjøp og salg av aksjer og verdistigning i aksjene som skal være hovedargument for investeringer, men hvor store utbytter de gir i forhold til investeringen.

Jeg kjøper aksjer for å eie de på ubestemt tid, og investerer kun i aksjer som betaler ut utbytte minst 1 gang i året. Utbytte må være på minst 4% for at det skal bli interessant, helst mer selvfølgelig.

Oslo Børs er bare starten, det finnes en håndfull gode der, men utenfor Norge og OSE er det langt flere selskaper som er aktuelle. Kjøper kun stabile selskaper hvor man kan forvente fremtidig vekst, ikke risikoselskaper som står i fare for å gå konkurs eller å gå på en virkelig smell.

Utbytte som investeringsfokus er meget interessant, og jeg kommer etter hvert til å bli mer langsiktig, og satse mindre på trading fremover, og mer på investeringer.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.