Marginhandel og leverage - Alt du må vite

Tradere som kjøper og selger CFDer må opprettholde en viss margin som definert av megleren eller markedspleieren (marked maker), vanligvis fra 0,5% til 30%

15. april 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Tradere som kjøper og selger CFDer må opprettholde en viss margin som definert av megleren eller markedspleieren (marked maker), vanligvis fra 0,5% til 30%.

Hva er marginhandel?

En fordel til forhandlere av ikke å måtte sette opp som sikkerhet hele nominelle verdien av CFD er at en gitt mengde kapital kan styre en større stilling, forsterke potensialet for gevinst eller tap. På den annen side kan en leveraged stilling i et volatilt CFD utsette kjøperen til en margin samtale i en nedgangskonjunktur, som ofte fører til å miste en vesentlig del av eiendelene.

CFDer tillate en trader til å gå korte eller lange på hvilken som helst posisjon med margin. Det er alltid to typer margin med CFD handel -

Initial Margin - (normalt mellom 3% og 30% for aksjer / aksjer og 0,5% - 1% for indekser, valuta og råvarer)

Variasjon Margin - (som da er "til markedsverdi).

Initial margin er fastsatt til mellom 0,5% og 30% avhengig av underliggende produkt og generell oppfattet risiko i markedet på den tiden. For eksempel ble under og etter 9 / 11 innledende marginer massivt hiked over hele brettet for å motvirke eksplosjonen i volatiliteten i verdens aksjemarkedene.

Mange refererer til initial margin som depositum. For eksempel, for store og likvide aksjer som Vodafone den innledende marginen vil bli nærmere 3%, og avhengig av megler og kundens forhold til firmaet innskudd kanskje enda lavere. Men, med en mindre balanseføres og mindre likvide aksjer marginen er sannsynlig å være minst 10% hvis ikke mye høyere.

Variasjon margin brukes til stillinger dersom de bevege seg mot en klient. For eksempel, hvis en CFD handelsmann ble å kjøpe 1.000 aksjer i ABC lager med CFDer på 100p og prisen flyttet lavere til 90p megleren ville trekke £ 100 i variasjon margin (1.000 aksjer x-10p) fra kundens konto. Merk, dette er alt gjort i sanntid som markedet beveger seg lavere, såkalte til markedsverdi ". Motsatt, dersom aksjekursen beveget høyere ved 10p megleren ville godskrive kundens konto med £ 100 i løpende fortjeneste.

Variasjon margin kan derfor ha enten en negativ eller positiv virkning på en CFD handelsmann kontantbeholdning. Men initial margin vil alltid være trukket fra en kundes konto og erstattet når handelen er dekket.

Hva er leverage? Leverage

En av fordelene (og risiko) av handel CFDer er at de handles på margin betyr at de gir trader med innflytelse. Utnytt innebærer å ta et lite innskudd og bruke den som en brekkstang for å låne og få tilgang til en større tilsvarende mengde av eiendeler. Den marginkrav på CFDer er lav noe som betyr at bare små mengder av penger er nødvendig å ta store posisjoner.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.