5 nyttige tips til aksjehandel

Her er noen nyttige tips om aksjehandel

15. april 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Her er noen nyttige tips om aksjehandel. Mange tradere som regel plassere et sett av handelsregler siden pulten sin. Ved å gjøre dette minner det alltid dem til å følge sin trading plan og vil uunngåelig gjøre dem en bedre trader i det lange løp

Enten du er en dag trader som handle aksjer, gjelder Forex handelsmann, swing handelsmann eller en annen type, disse sett av handelsregler til omtrent alt, og vil hjelpe deg å bli en vellykket.

# 1. Forbered deg på børsdagen

Alle vellykkede tradere planlegge dagen sin, og de vil fortelle deg at planlegging at de har gjort før dagen er spesielt knyttet til deres handel suksess.

Forberedelse til dagen innebærer en rekke ting, som for eksempel: å være psykisk klar, slik at plattformen er oppe og klar til å gå og gjøre din forskning. Du må finne en liste over aksjer som har mulighet til å møte dine trading systemkravene. Når du har funnet noen aksjer som oppfyller dine kriterier, sette dem på overvåkingslisten.

# 2. Konsentrer deg om Capital Natur & Risk Management

En av de mest essensielle dagen handelsregler er kapital bevaring og risikostyring. Både gå hånd i hånd, hvis du ikke har riktig risikostyring vil du ikke være i stand til å spare din kapital.

Dette bør være første prioritet før du prøver å tjene penger. Uten forsvarlig risikostyring og trygt vokter din kapital, kan du ende opp med å miste noen store summer av kapital og være ute av virksomheten som en trader. Når du har perfeksjonert dette, så fortjenesten vil ta vare på seg selv.

I handel, har du gode handler og fattige bransjer, og ideelt, gjennom en jevn prosess, du tjener penger totalt. Trading er ikke om å forsøke å trykke "home runs" ved å ta betydelig risiko på ett handel.

Du kan ikke kontrollere markedene, men du kan styre kapital og risiko på hver og en handel som du legger på. Du kan beskytte kapitalen ved hvor mye kapital du putter i en enkelt stilling og begrensende tap ved å ha stop-tap på plass.

# 3. Aldri være følelsesmessig

Traders kan håndtere ulike følelser fra den gleden eller spenningen med å lage en stor handel, til panikk og angst for å prøve å komme seg ut av en handel, eller kanskje fortvilelse etter å ha tapt penger, og mange andre rekke følelser.

En viktig faktor for å bli en vellykket handelsmann er hvis du kontrollere følelsene dine så vil du mestre markedet. I handel må du være rasjonelle, ikke emosjonell - du må følge din trading strategi og regler, og være selv-disiplinerte. Husk, er handel en bedrift og du bør håndtere den som en.

# 4. Aldri over Trade

Aldri over handelen bare fordi du føler at du burde gjøre noe, eller fordi du tror du trenger å tjene penger til alle tider.

Husk det gamle uttrykket: "alle gode ting kommer til den som venter" - tydelig i handel dette er veldig sant som det er alltid best å vente på best egnet trading mulighet til å presentere seg.

Aldri tvinge deg selv til å inn i en handel, fordi til slutt vil det mer enn sannsynlig gå mot deg. Over handel vil resultere i at du mister fokus, selvdisiplin og til slutt vil nesten alltid føre til at du taper penger fordi du ikke skal fokusere innsatsen på å søke etter bransjer som har bedre mulighet for å gjøre deg penger.

# 5. Hold en Trading Journal

Når du handle en aksje, er det anbefalt å dokumentere dine handler, følelser og erfaringer i en handel journal. En handel journal er en utmerket instrument for å spole tilbake og evaluere handler etterpå og undersøke hva som fungerte og hva som ikke gjorde

For eksempel kan du skrive ned din oppføring og exit flekker i en handel, døyt ned de feilene du har gjort, i tillegg til ting som du gjorde rett i at handel. Ved å vise til en handel journal, kan en trader få kunnskap fra sine suksesser og fiaskoer, og i det lange løp vil det bidra til å forbedre deg som en trader.

Nå er du enda litt bedre forberedt til å kjøpe akjser og drive med aksjehandel.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.