Hvordan handle aksjer på internett

Det er enkelt å handle aksjer på internett

15. april 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Det er enkelt å handle aksjer på internett. Vi anbefaler at du klikker på KJØPE AKSJER i menyen, for å få en fremgangsmåte som viser deg nøyaktig hva du skal gjøre.

Det er ikke vanskelig å kjøpe aksjer på internett hvis man vet hvordan man skal gjøre det, og artikkelen linket til ovenfor om å kjøpe aksjer er egentlig alt du trenger for å komme i gang, så begynn med å lese den først.

Her kommer litt sekundær informasjon om det å handle aksjer på nettet, men les altså den andre artikkelen først.

Økende bruk av data og internett, har gjørt at det har blitt vanligere å investere i aksjer, og de siste 10-15 årene er online aksjehandel blitt svært vanlig.

Å investere i aksjer er blitt veldig enkelt via nettet. Det er dermed ikke sagt at det er enkelt å tjene penger på dette. Man må være kunnskapsrik og helst drive på profesjonelt nivå hvis man skal ha et håp om å lykkes.

Hvis du er en trader med lite erfaring, er det første du må gjøre for å sette opp en konto med en online meglervirksomhet.

Avgifter og service varierer så velg nettmegler med omhu.

Hva betyr long og short i aksjehandel

Det finnes ulike måter å handle aksjer. Du kan "gå lang" (satser på at aksjen går opp), eller "gå short" (satser på at aksjen vil gå ned).

Hvis man ikke har noe erfaring, kan det å investere i fond være den beste løsningen. Alternativt, om man ønsker å sette penger i aksjer, bør man kun "gå long" dersom man ikke driver på et profesjonelt nivå.

Du kan også kjøpe eller selge opsjoner på aksjer. Og for de som ikke vet hva du skal investere i, eller ikke har tid til aksjehandel, er det mange fond å investere i. Man kan også engasjere et meglerfirma til å håndtere sine investeringer, dersom man har tilstrekkelig med kapital til å forsvare kostnadene.

Problemene med fond er at de er svært mangfoldig og trolig vil ikke tilbake mye. Det positive er at det gjerne er mindre risikabelt enn andre former for trading.

"Bull" og "bear" markeder

Hvis du utfører aksjehandel på egenhånd, kan du selge aksjene dine i nedgangstider (såkalt "bear marked") og investere pengene i pengemarkedene eller andre trygge investeringer mens du venter på neste "bull-markedet" (når det går opp).

Den gode ting om fond er at de benytter en forvalter som vil gjøre alt aksjeutvelgelse og kjøp og salg. Du må virkelig ingenting å gjøre, men se på dine penger vokse (eller forsvinner).

Mange selvstendige investorer foretrekker enkeltaksjer, dette inkluderer også verdens rikeste personer.

Du kan vedta en kjøp og hold strategi, men med så mange mennesker på nettet lager investere, kan bestanden bli veldig volatile. De travleste tider på aksjemarkedet er den første timen av aksjehandel og den siste. Hvis du er ute etter å kjøpe eller selge en aksje, det hjelper hvis du kan være online i løpet av disse tider å se din lager for riktig tid å kjøpe eller selge. Enkeltaksjer kan gi deg en mye bedre avkastning på investeringen din enn verdipapirfond, selvsagt kan du også miste pengene dine raskere hvis du ikke er forsiktig.

Du kan kontrollere risikoen ved å spre pengene dine ut over noen få bestander i stedet for bare én. Men om du ikke ønsker så mange som du ikke vil ha tid til å administrere dem riktig.

Den vanskeligste delen til elektronisk lager investere er å plukke de riktige aksjene. Du kan abonnere på en økonomisk avis for å få info om selskaper. Yahoo Finance har utmerket sett av verktøy og informasjon. Imidlertid kan det beste alternativet være det selskapet som håndterer dine handler for deg. Megling vil ha massevis av verktøy som du kan bruke til å lokalisere vinnende aksjer.

Hvordan vet du om aksjen du skal handle er en bra investering? Det er publisert benchmarks at du kan måle resultatene mot. Standarden referanseindeks er S&P500 Index. Indeksen består av 500 aksjer. Hvis disse aksjene stige så gjør indeksen og vice versa. Du kan også investere i S & P 500-indeksen, som vil gi deg den samme avkastning som indeksen. Historisk har det i gjennomsnitt 11% per år. For meg som ikke kommer til å få meg rik veldig fort.

Nå, hvis du skal ta deg tid til å studere, forskning, monitor, og bekymre deg over dine aksjeplukking, så du fortjener en avkastning høyere enn indeksene for din innsats. Det er målet ditt. Å slå indeksene. Hvis du kan gjøre det, da du er en flott lager investor. Da vet du at du kan begynne å handle aksjer.

Ifølge profesjonelle investorer, er å investere vanligvis et viktig skritt tatt mot å bygge rikdom. Du må lagre å investere og investere for å vokse. Heldigvis har du Internett ved din side som du kan bruke til enkelt å handle aksjer på ethvert sted til enhver tid. Handel av aksjer på Internett har i økende grad blitt populært med mange mennesker velger dette alternativet i forhold til fysisk å besøke de aksjemarkedene og gjøre bud.

I hovedsak inneholder internett masse informasjon om selskaper som har aksjer som handles i aksjemarkedene. Ved å gjennomføre noen undersøkelser, kan du enkelt plukke de riktige selskapene å investere i. å gjøre dette, trenger du følgende informasjon om hvordan å handle aksjer på nettet.

Valg av nettmegler til trading

Du må først velge en megler.

I tillegg til å lese seg opp om finans og trading, er dette vanligvis en av de første viktige beslutninger som enhver trader må gjøre før han begynner.

Mange aksjemeglere er tilgjengelig, og man bør gjøre egne undersøkelser for å finne ut hvilken nettmegler som passer dine mål med tradingen.

Når du registrerer deg hos en nettmegler, må man vente på en melding fra megler som vil bety at kontoen din har blitt satt opp og aktivert.

Dette tar vanligvis en kort periode, og meldingen skal sendes direkte til e-posten din. Dermed sikrer du å gi megleren med riktig e-postadresse. Når kontoen er aktivert og innskuddet er foretatt, kan du begynne å handle på nettet.

Det er enkelt å handle aksjer på internett, men det betyr ikke at det vil være enkelt å tjene penger på dette. De fleste som prøver seg vil faktisk tape penger, så det å hevde at dette skulle være enkelt er direkte løgn. Derfor er det så viktig med kunnskap før man begynner.

For å kjøpe en aksje på nettet, må du først logge inn på din trading konto.

Når du er inne på din konto hos aksjemegleren, legge du inn et "ticker-symbol" på firmaet du ønsker å kjøpe aksjer fra. Megleren vil ha en oversikt over hvilke tickere den enkelte aksje har.

Når ticker er definert, kan du handle aksjer. Sørg for at du angir riktig prisen du er villig til å betale for aksjene du planer om å kjøpe. I tilfelle du ikke angir prisen, vil megler ta på seg å kjøpe aksjer til markedspris, som på det tidspunkt bestillingen ble gjort av deg. For å være på den sikre siden bør man i det minste legge inn en grens for hva som er det meste man ønsker å betale for en aksje.

Å selge aksjer på nettet følger de samme prosedyrer, men det er ikke like enkelt. Dette fordi man noen ganger kan ha kjøt illikvide aksjer hvor det finnes få kjøpere å selge til. Før du gjør et salg, må du selvfølgelig først eie aksjen.

Med dette har du lært grunnprinsippene i å handle aksjer på internett.

Husk at aksjehandel innebærer risiko, og dersom det er giring involvert vil risikoen bli betydelig høyere.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.