Aksjehandel på nett og på fysiske børser

De fleste aksjer omsettes på børser, som er steder hvor kjøpere og selgere møtes og bestemmer seg for en pris

15. april 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

De fleste aksjer omsettes på børser, som er steder hvor kjøpere og selgere møtes og bestemmer seg for en pris. Noen børser er fysiske steder hvor transaksjoner blir utført på en aksjemegler, men i dag foregår majoriteten av aksjehandel på nettet.

Du har sikkert sett bilder av hvordan det er på de fysiske aksjebørsene på for eksempel Wall Street (noe vi ikke har maken til i Norge), hvor handelsfolk vilt kaster armene opp, vinket og ropte, og signaliserer til hverandre.

Den andre typen utveksling er virtuell, består av et nettverk av datamaskiner hvor handler er gjort elektronisk.

Hensikten med et aksjemarked er å legge til rette for utveksling av verdipapirer mellom kjøpere og selgere, noe som reduserer risikoen for å investere.

Tenk hvor vanskelig det ville være å selge aksjer hvis du måtte ringe rundt i nabolaget å finne en kjøper. Virkelig, er en aksjemarkedet noe mer enn en super-sofistikert Bondens marked knytte kjøpere og selgere.

Vi bør skille mellom den primære markedet og annenhåndsmarkedet.

Den primære marked er der verdipapirer opprettes (ved hjelp av en IPO), mens det i annenhåndsmarkedet, investorer trade tidligere utstedte verdipapirer uten involvering av utstedende-selskapene. Annenhåndsmarkedet er hva folk refererer til når de snakker om aksjemarkedet. Det er viktig å forstå at omsetning av et selskaps aksjer ikke innebære direkte at selskapet.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.