Teknisk analyse fungerer ikke... Eller?

Flere akademiske studier tyder på at teknisk analyse kan godt være et effektivt middel for å trekke ut nyttig informasjon fra markedsprisene

18. juni 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Flere akademiske studier tyder på at teknisk analyse kan godt være et effektivt middel for å trekke ut nyttig informasjon fra markedsprisene.

Likevel er det mange som stiller seg kritiske til teknisk analyse, og om det faktisk fungerer er et kontroversiellt spørsmål.

Metoder varierer sterkt, og ulike tekniske analytikere kan noen ganger gjøre motstridende spådommer fra samme data. Mange investorer hevder at de opplever positiv avkastning, men akademisk medarbeidersamtaler ofte at det har liten prediktiv kraft. Ikke-lineær prediksjon bruker nevrale nettverk produserer tidvis statistisk signifikant prediksjon resultater. En Federal Reserve arbeidsnotat om støtte og motstand nivåer i kortsiktige valutakurser "gir sterke bevis for at nivåene bidra til å forutsi intradag trend avbrudd, "selv om" prediktiv makt "av disse nivåene" ble funnet å variere over valutakurser og bedrifter undersøkt ".

Teknisk trading strategier ble funnet å være effektive i det kinesiske markedet ved en fersk undersøkelse som sier, "Endelig finner vi signifikant positiv avkastning på handler som genereres av glidende gjennomsnitt, og trading med bollinger bond".

En innflytelsesrik 1992 studie av Brock et al. som dukket opp for å finne støtte for tekniske handelsregler ble testet for data snusing og andre problemer i 1999, prøven dekkes av Brock et al. var robust til data snusing.

Senere, konkluderer en omfattende studie av spørsmålet ved Amsterdam økonomen Gerwin Griffioen at: "for den amerikanske, japanske og de fleste vesteuropeiske børsindekser den rekursive out-of-sample prognoser prosedyre viser ikke å være lønnsomt, etter implementering lite transaksjonskostnader . Videre for tilstrekkelig høye transaksjonskostnader det er funnet, ved å estimere CAPMs, viser at teknisk trading ingen statistisk signifikant risiko-korrigert out-of-sample prognoser strøm for nesten alle de børsindekser. "Transaksjonskostnader er spesielt gjelder å "momentum strategier";. et omfattende 1996 gjennomgang av data og studier konkluderte med at selv små transaksjonskostnader ville føre til en manglende evne til å fange opp eventuelle overskudd fra slike strategier.

Teknisk analyse har vært en del av økonomisk praksis i mange tiår, men denne disiplinen har ikke fått den samme grad av akademisk granskning og aksept som mer tradisjonelle tilnærminger som fundamental analyse. En av de viktigste hindringene er svært subjektive natur teknisk analyse-tilstedeværelsen av geometriske figurer i historiske pris diagrammer er ofte i øynene som ser. I denne artikkelen foreslår vi en systematisk og automatisk tilnærming til tekniske mønstergjenkjenning bruke parametriske kernel regresjon, og bruke denne metoden til et stort antall amerikanske aksjer 1962 til 1996 for å evaluere effekten av teknisk analyse. Ved å sammenligne ubetinget empiriske fordelingen av daglig aksjeavkastning til den betingede fordelingen aircondition på spesifikke tekniske indikatorer slik som hode-og-skuldre eller dobbel-bunn-finner vi at over 31 år sample periode, gi flere tekniske indikatorer gjøre inkrementell informasjon og kan ha noen praktisk verdi.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.