Teknisk analyse (TA) og noen viktige prinsipper i teknisk analyse

Tradere som driver med teknisk analyse sier ofte at i et marked er prisen allerede reflekterer med all relevant informasjon

13. juli 2024 av Aksjehandel.net / Aksjer og aksjehandel

Tradere som driver med teknisk analyse sier ofte at i et marked er prisen allerede reflekterer med all relevant informasjon, slik at deres analyse ser på historien til et finansielt produkter (aksjer, CFD-er, etc). Man bruker da grafer for å visuellt representerer de historiske prisverdiene.

Teknisk analytikere bryr seg i mindre grad om eksterne forhold som økonomisk situasjon og nyhetshendelser. Pris handling har også en tendens til å gjenta seg selv fordi investorer samlet tenderer mot mønstrede atferd - derav teknikere fokus på identifiserbare trender og tilstander.

Basert på premisset om at all relevant informasjon er allerede reflektert av prisene, tekniske analytikere tror det er viktig å forstå hva investorene synes om denne informasjonen, kjent og oppfattet; studier som av Cutler, Poterba, og Summers tittelen "Hva Flytter Aksje priser? " dekker ikke dette aspektet av å investere.

Tekniske analytikere tror at prisene trend retninger, dvs. opp, ned eller sidelengs (flat) eller en kombinasjon. Den grunnleggende definisjonen av en pris trend ble opprinnelig fremmet av Dow Theory.

Historien har en tendens til å gjenta seg selv

Tekniske analytikere tror at investorer kollektivt gjentar oppførselen til investorer som gikk forut. Til en tekniker, kan følelsene i markedet være irrasjonelle, men de finnes. Fordi investor atferd gjentar seg så ofte, teknikere mener at gjenkjennelige (og forutsigbart) pris mønstrene vil utvikle på et kart.

Teknisk analyse er ikke begrenset til kartlegging, men det alltid anser prisutvikling. For eksempel mange teknikere overvåke undersøkelser av investor følelse.

Disse undersøkelsene måle holdningen til aktørene i markedet, spesielt om de er bearish eller bullish. Teknikere bruker disse undersøkelsene til å avgjøre om en trend vil fortsette eller om en reversering kunne utvikle, de er mest sannsynlig å forvente en endring når undersøkelser rapporterer ekstreme investor sentiment Undersøkelser som viser overveldende bullishness, for eksempel, er bevis på at en uptrend kan reversere; premisset er at hvis de fleste investorer er bullish de allerede har kjøpt på markedet (i påvente av høyere priser). Og fordi de fleste investorer er bullish og investert, antar en at det er få kjøpere igjen. Dette etterlater flere potensielle selgere enn kjøpere, til tross for bullish sentiment. Dette tyder på at prisene vil trenden ned, og er et eksempel på kontrær trading.

Det er statistiske bevist en relasjonell sammenheng mellom noen av aksjer og indekser, mens det er ingen bevis for en slik sammenheng mellom noen andre finansielle produkter.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Valutakurser

Valutakurser

Du finner nå gratis valutakurser i sanntid på nett

Verdipapirer

Verdipapirer - en kort innføring

Her er en liten oversikt over ulike type verdipapirer. Lær mer om aksjer og andre verdipapirer, derivater og relaterte finansielle instrumenter her.