Er det risikofritt å kjøpe obligasjoner?

Hva er risikoen ved kjøp av obligasjoner, og hva er ulempene og fordelene ved å handle obligasjoner?

Er obligasjoner risikofrie?
15. april 2024 av Aksjehandel.net / Obligasjoner

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Nei, det er ikke risikofritt å kjøpe obligasjoner. Obligasjoner er ansett å være tryggere enn mange andre finansprodukter, men det er slett ikke en risikofri investering, selv om risikoen ofte er liten. Man skal huske på at det alltid er mulig at låntakeren misligholder sine gjeldsbetalinger. Dette gjelder alle typer obligasjoner, men spesielt selskapsobligasjoner med en lav kredittrating er utsatt. Noen obligasjoner har høyere risiko enn andre, og slike høyrisiko obligasjoner kalles også for "high yield" eller "junk bonds".

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond er et utmerket alternativ til den som ønsker å investere i obligasjoner og samtidig oppnå diversifisering og likviditet.