Statsobligasjon

Hva er en statsobligasjon? En statsobligasjon, også kalt statsobligasjon, utstedes av en nasjonal regjering og er ikke utsatt for standardrisiko.

statsobligasjon
13. juli 2024 av Aksjehandel.net / Obligasjoner

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

En statsobligasjon, også kalt statsobligasjon, utstedes av en nasjonal regjering og er ikke utsatt for standardrisiko. Den er karakterisert som den sikreste obligasjonen, med den laveste renten. En statsobligasjon støttes av «full tro og kreditt» til den aktuelle regjeringen. Derfor er denne typen obligasjon for de store OECD-landene ofte kalt risikofri.

Statsobligasjoner blir vanligvis utstedt i gjennom en auksjon. I enkelte tilfeller kan både medlemmer av offentligheten og bankene by på obligasjoner. I andre tilfeller kan bare markeds beslutningstakere by på obligasjoner.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond er et utmerket alternativ til den som ønsker å investere i obligasjoner og samtidig oppnå diversifisering og likviditet.