Valutaobligasjon

Hva er en valutaobligasjon? Valutaobligasjoner eksisterer fordi noen selskaper, banker, myndigheter og andre suverene enheter ønsker å utstede obligasjoner i utenlandsk valuta, da det kan synes å være mer stabilt og forutsigbart enn deres innenlandske valuta.

valutaobligasjon
15. april 2024 av Aksjehandel.net / Obligasjoner

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Valutaobligasjoner eksisterer fordi noen selskaper, banker, myndigheter og andre suverene enheter ønsker å utstede obligasjoner i utenlandsk valuta, da det kan synes å være mer stabilt og forutsigbart enn deres innenlandske valuta.Utstedelse av obligasjoner i utenlandsk valuta gir også utstedere muligheten til å få tilgang til investeringskapital som er tilgjengelig på utenlandske markeder. Inntektene fra utstedelsen av disse obligasjonene kan brukes av bedrifter til å bryte inn utenlandske markeder, eller kan konverteres til utsteders selskapets lokale valuta for å bli brukt på eksisterende operasjoner ved bruk av valutaswap-sikringer. Utenlandske emittentobligasjoner kan også brukes til å sikre valutarisiko. Noen utenlandske utstederobligasjoner kalles ved kallenavnen, for eksempel "samurai-obligasjoner". Disse kan utstedes av utenlandske utstedere som ønsker å diversifisere sin investor base vekk fra hjemmemarkeder. Disse obligasjonslånene reguleres generelt av loven om utstedelsesmarkedet, for eksempel et samurai-obligasjonslån, utstedt av en investor basert i Europa, vil være underlagt japansk lov. Ikke alle følgende obligasjoner er begrenset for kjøp av investorer i utstedelsesmarkedet.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond er et utmerket alternativ til den som ønsker å investere i obligasjoner og samtidig oppnå diversifisering og likviditet.