Obligasjonsmarked

Hva er et obligasjonsmarked? Verdens obligasjonsmarkeder har i motsetning til aksjer eller aksjemarkeder ingen sentralisert system for utveksling eller handel.

obligasjonsmarked
15. april 2024 av Aksjehandel.net / Obligasjoner

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Verdens obligasjonsmarkeder har i motsetning til aksjer eller aksjemarkeder ingen sentralisert system for utveksling eller handel. I de fleste utviklede obligasjonsmarkeder som USA, Japan og Vesteuropa handler obligasjoner i desentraliserte OTC-markeder. I et slikt marked tilbys markedslikviditet av forhandlere og andre markedsdeltakere som driver risikokapital til handelsvirksomhet. Når en investor kjøper eller selger et obligasjon på markedet, er motparten nesten alltid en bank eller verdipapirforetak. I noen tilfeller, når en forhandler kjøper en obligasjon fra en investor, eier forhandleren obligasjonen selv og holder den for egen regning. Forhandleren er da utsatt for risiko for prisendringer. I andre tilfeller videresender forhandleren umiddelbart obligasjonen til en annen investor. Obligasjonsmarkeder kan også avvike fra aksjemarkedene, fordi investorer noen ganger ikke betaler meglerprovisjoner til forhandlere med hvem de kjøper eller selger obligasjoner. Snarere tjener forhandlerne inntekter ved hjelp av spredningen eller forskjellen mellom prisen som forhandleren kjøper et obligasjonslån fra en investor og prisen han eller hun selger samme obligasjon til en annen investor. Spredningen mellom budet og tilbud representerer da den totale transaksjonen kostnadene forbundet med å overføre obligasjonen fra en investor til en annen.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond er et utmerket alternativ til den som ønsker å investere i obligasjoner og samtidig oppnå diversifisering og likviditet.