Kupong

Hva er kupong (obligasjon)? Kupongen er den renten som utsteder betaler til innehaveren.

kupong
15. april 2024 av Aksjehandel.net / Obligasjoner

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Kupongen er den renten som utsteder betaler til innehaveren. Vanligvis er denne satsen fast gjennom hele livet av obligasjonen. Det kan også variere med en pengemarkedsindeks, for eksempel LIBOR, eller det kan være enda mer eksotisk. Navnet "kupong" oppsto fordi det tidligere ble utstedt papirobligasjonsbevis som hadde kuponger knyttet til dem, en for hver rentebetaling. På forfallstidspunktet ville obligasjonshaveren gi kupongen til en bank i bytte for rentebetaling.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond er et utmerket alternativ til den som ønsker å investere i obligasjoner og samtidig oppnå diversifisering og likviditet.