Volatilitet

Hva er volatilitet? Volatiliteten beskriver hvor mye en pris beveger seg.

volatilitet
15. april 2024 av Aksjehandel.net / Obligasjoner

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Volatiliteten beskriver hvor mye en pris beveger seg. Volatilitet i obligasjoner er som regel lavere enn for aksjer. Obligasjoner betraktes således generelt som sikrere investeringer enn aksjer, men denne oppfatningen er bare delvis korrekt. Det er riktignok slik at obligasjoner lider mindre dag-til-dag volatilitet enn aksjer, og obligasjoner har generelt rentebetalinger som er høyere enn den generelle nivået for utbyttebetalinger. Obligasjoner er ofte likvide, noe som kan være vanskeligere for aksjer. Obligasjonseiere har også et mål om juridisk beskyttelse, der disse kan få noe av pengene tilbake i tilfelle konkurs, mens dette vanligvis ikke er tilfellet for aksjonærer. Obligasjoner kan imidlertid også være risikabelt, men den generelle oppfatningen er at disse er mindre risikable enn aksjer.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond er et utmerket alternativ til den som ønsker å investere i obligasjoner og samtidig oppnå diversifisering og likviditet.