Nullkupongobligasjoner

Hva er nullkupongobligasjoner? Nullkupongobligasjoner betaler ingen vanlig rente.

nullkupongobligasjoner
13. juli 2024 av Aksjehandel.net / Obligasjoner

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Nullkupongobligasjoner betaler ingen vanlig rente. De utstedes til en betydelig rabatt til pålydende, slik at renten rulles opp til forfall (og vanligvis beskattes som sådan). Obligasjonsinnehaveren mottar hele hovedbeløpet på innløsningsdagen.Et eksempel på nullkupongobligasjoner er besparelser i serie E utstedt av den amerikanske regjeringen. Nullkupongobligasjoner kan opprettes fra fastrenteobligasjoner av en finansinstitusjon som adskiller ("stripping off") kupongene fra rektor. Med andre ord, de separerte kupongene og den endelige hovedbetalingen av obligasjonen kan handles separat.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond er et utmerket alternativ til den som ønsker å investere i obligasjoner og samtidig oppnå diversifisering og likviditet.