Når bør man kjøpe obligasjoner?

Noen tidspunkt er bedre enn andre når det gjelder kjøp og salg av obligasjoner. Når bør obligasjoner kjøpes?

Når bør obligasjoner kjøpes
15. april 2024 av Aksjehandel.net / Obligasjoner

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Dersom rentene går opp, vil verdien på obligasjoner falle, og motsatt: Hvis renten går ned, vil obligasjoner normalt stige i verdi. Altså bør man kjøpe obligasjoner dersom man forventer at rentene skal settes ned.

Innsidere kan ikke handle obligasjoner på bakgrunn av det de eventuelt vet om endringer i rentenivået, og de på utsiden mangler informasjon om fremtidige renteendringer. Derfor vil det ikke være mulig å vite sikkert hvordan renten vil endres i fremtiden, og det er dermed umulig å være helt sikker å vite på forhånd når det vil være riktig å kjøpe obligasjoner. Kjøp av obligasjoner og obligasjonsfond kan være en del av en forvaltningsstrategi av midler, og en fornufitg måte å diversifisere porteføljen dersom det gjøres riktig.

Obligasjon er for øvrig preget av nominell verdi, kupongrente, forfall og utsteder. Avkastningen du får på obligasjonen er forskjellig fra prisen på obligasjonen. Når prisen på en obligasjon går opp, går avkastningen samtidig ned, og omvendt. Det samme forholdet gjelder også for renteendring og pris: Når rentene stiger, faller prisen på obligasjoner i markedet, og omvendt.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond er et utmerket alternativ til den som ønsker å investere i obligasjoner og samtidig oppnå diversifisering og likviditet.