Renteobligasjoner

Hva er renteobligasjoner? Faste renteobligasjoner er gjenstand for renterisiko, noe som betyr at deres markedspriser vil falle i verdi når de generelle rentene stiger.

renteobligasjoner
15. april 2024 av Aksjehandel.net / Obligasjoner

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Faste renteobligasjoner er gjenstand for renterisiko, noe som betyr at deres markedspriser vil falle i verdi når de generelle rentene stiger. Siden betalingene er løst, betyr en nedgang i markedsprisen på obligasjonen en økning i avkastningen. Når markedsrenten stiger, vil markedsprisen på obligasjoner falle, noe som reflekterer investorernes evne til å få høyere rente på pengene sine andre steder - kanskje ved å kjøpe en nyutstedt obligasjon som allerede har den nylig høyere renten. Dette påvirker ikke rentebetalinger til obligasjonseieren, slik at langsiktige investorer som ønsker et bestemt beløp på forfallstidspunktet, ikke trenger å bekymre seg for prisendringer i sine obligasjoner og ikke lider av renterisiko.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond er et utmerket alternativ til den som ønsker å investere i obligasjoner og samtidig oppnå diversifisering og likviditet.