Risiko i obligasjoner

Hva er risikoen i obligasjoner? Obligasjoner er gjenstand for flere typer risiko.

risiko obligasjoner
13. juli 2024 av Aksjehandel.net / Obligasjoner

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Obligasjoner er gjenstand for flere typer risiko. Dette er for eksempel renterisiko, innkallingsrisiko, forskuddsrisiko, kredittrisiko, reinvesteringsrisiko, likviditetsrisiko, hendelsesrisiko, valutarisiko, volatilitetsrisiko, inflasjonsrisiko, suveren risiko og rentekurverisiko. Noen av disse vil bare påvirke enkelte klasser av investorer og enkelte typer obligasjoner. Obligasjonspriser kan bli volatile avhengig av kredittvurdering av utstederen. En uventet nedgradering vil føre til at markedsprisen på obligasjonen faller. Som med renterisiko påvirker denne risikoen ikke obligasjonens rentebetalinger (forutsatt at utstederen ikke er standard), men setter markedsprisen i fare, noe som påvirker fond som har disse obligasjonene, og innehavere av individuelle obligasjoner som måtte måtte selg dem. Et selskaps obligasjonseiere kan miste mye eller alle pengene sine dersom selskapet går konkurs.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Prøv trading og aksjehandel gratis Begynn med aksjehandel

eToro erfaring

eToro: Tjenesten “alle” tradere bruker

Da har vi endelig tatt oss tid til å skrive en liten anmeldelse av eToro, vår soleklare favoritt-handelsplattform for aksjer og CFD. De har millioner av brukere globalt. Holder du på med investering og trading, bør du kjenne til eToro.

Alt om obligasjoner

Obligasjoner for begynnere

Her kan du lære det grunnleggende om obligasjoner. Obligasjoner er rentebærende gjeldsbrev, og er et attraktivt alternativ for mange investorer.

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond er et utmerket alternativ til den som ønsker å investere i obligasjoner og samtidig oppnå diversifisering og likviditet.